7. kolo
19.10.2014 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Udinese Calcio 1:0

Turín zabral a po ne zcela ideálním startu do sezony si připsal další tři body. Dnešní výsledek je ale poměrně překvapující, protože soupeřem byl tým Udinese, který až do dnešního dne nepoznal porážku. Utkání rozhodl znovuzrozený veterán Fabio Quagliarella.

Zkušený hráč se do turínského FC přesunul z nedalekého týmu rivala, protože v Juventusu s ním již nepočítali a stal se přebytečným. Dnešní zápas měl pro něj velmi zvláštní náboj, protože Fabio Quagliarella právě v dresu Udinese strávil nejlepší roky svého života. Dnes Zebry potrestal, ale branku neslavil.

Turín vyhrál do dnešního zápasu jen jednou, zatímco Zebry pouze jednou prohrály. Od úvodních minut ale domácí Granata ukazovala, že dnešním cílem je jednoznačně vyhrát a překvapit svého soupeře. Díky aktivní hře se Býci dostávali do gólových příležitostí, jak je to vidět z akce Molinara. Dlouhý centr mířil právě na Molinara, jenž se objevil na hranici velkého vápna a svou levačkou tvrdě vypálil míč do boční sítě Karnezisovy svatyně. Prvních deset minut byli aktivnější domácí, poté se do hry dostávali také hráči Udinese.

Za mohutného dirigování trenéra Stramaccioniho se do útoku vydal Thereau, který si naskočil do vzduchu po centru ze standardní situace a hlavičkou jen těsně minul vzdálenější tyčku. Po půlhodině hry se do útoku vydal Vives, který se nakonec dostal ke střele na hranici velkého vápna, která po zemi mířila do tyče. Jen branková konstrukce zachránila Zebry od prvního inkasování. První poločas uzavřel aktivní Amauri, jenž na hranici penalty zachytil kulatý nesmyl a z akrobatické pozice z otočky s ním zamířil kousek nad bránu.

Vives se coby kapitán hodně snažil pomoci svému týmu a přestože útočení nemá v popisu práce na prvním místě, soupeřovi obránci měli co dělat, aby jej uhlídali. Nejprve si Vives míč zpracoval, poté tvrdě vypálil a sledoval jen velmi dobrý zákrok brankáře Karnezise. Ten se zapojil do hry také po akci Amauriho, který se dostal k hlavičce na hranici penalty, míč mířil k zadní tyči, kde jej Karnezis s vypětím všech sil nepustil za svá záda a dokázal kulatý nesmysl udržet na brankové čáře.

Jen o pár minut později však ani Karnezis nemohl zasáhnout, protože jeho obránci jej nechali na holičkách a Fabio Quagliarella mohl z blízkosti zamířit. Jeho hlavička letěla přesně do míst, kam už brankář Karnezis nedosáhl - 1:0 pro turínské FC.

Udinese chtělo body a bylo ochotné zabrat. Povel k tomu vydal samozřejmě útočník a kapitán Di Natale, který se rozhodl spolupracovat s Thereuem. Ten ale napálil v dobré pozici míč hodně vysoko nad. Celé utkání mohl rozhodnout Widmer, který si naběhl do vápna a zakončoval hlavou centr z hloubi pole. Ani jeho snaha ale na bod nestačila, neboť Widmer mířil mimo tři tyče. Býci si tak mohli všechny tři body nechat doma.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele