16. kolo
21.12.2014 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Turín FC - Janov CFC 2:1

Janov nakonec padl proti soupeři, od kterého se to příliš nečekalo. Svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho si po porážce s římským AS připsali další ztrátu. Po brance Iaga Falquého sice Grifové vedli, ale nakonec se loučí s rokem 2014 bez bodu, protože svůj den měl obránce Kamil Glik, autor dvou branek.

Ani poločasové vedení Janovu nestačilo a s Turínem prohrál. Granata může děkovat polskému obránci Kamilu Glikovi, který spasil svůj tým a vstřelil dva góly. Turín je v tuto chvíli čtrnáctý, zatímco janovské CFC klesá na šestou příčku s tím, že páté Lazio má ještě zápas k dobru.

V prvních minutách to byl spíš boj, což dokumentoval nejeden souboj mezi útočníkem Alessandrem Matrim a domácím kapitánem Kamilem Glikem. Až po osmi minutách belgický brankář Gillet musel zasahovat proti střele Bertolacciho z hranice dvaceti metrů, ale svou úlohu nakonec zvládl. Farnerud se probíjel vpřed neohroženě středem pole, ale před ním se včas objevil zkušený argentinský obránce Nicolas Burdisso, který jej o míč připravil. Gillet musel do akce o pár minut později, když jej ze strany otestoval Facundo Roncaglia, ale Gillet si poradil jak s první střelou, tak s dorážkou do středu brány.

Hostující obrana si vybrala slabší chvíli, když nechala projít až ke střele osamoceného El Kaddouriho, ale ten se příliš unáhlil a nevystřelil přesně. Do další zajímavé pozice se dostal zkušený střelec Amauri, ale ani on nebyl přesný. Ránu aktivního Andrey Bertolacciho brankář Gillet likvidovat nemusel, protože mladý záložník pálil těsně vedle. Po faulu Burdissa se dostalo Turínu té výsady ohrozit branku Eugenia Lamanny z volného přímého kopu a vůbec to nebyl špatný pokus. Farnerud se krátce rozeběhl a napálil míč do břevna!

Druhé ofenzivní tykadlo Býků se jmenovkou Martinez na dresu se dostalo k další zajímavé pozici. Po centru se Martinez procpal na malé vápno, odkud ale hlavičkoval těsně nad. A Janov trestal. Tři minuty před koncem první půle se totiž k míči dostal za velkým vápnem Iago Falqué, který si míč posunul vpřed a když ho nikdo neatakoval, rozhodl se vypálit. A byla to dobrá volba, protože na umístěnou ránu neměl brankář Gillet nárok a Grifové šli do kabin za příjemného stavu 1:0.

Nástup do druhé poloviny utkání se povedl lépe domácím, protože po přistrčení Martineze se k míči postavil Farnerud, který místo střely volil centr. Vymyslel krásnou nahrávku na nabíhajícího kapitána Kamila Glik a polský stoper skvěle využil zaváhání obrany hostí - 1:1.

Aktivní Granata mohla jít do vedení, ale Martinez chyboval. Po centru Omara El Kaddouriho se na přední tyči k hlavičce prodral právě Martínez, jenž hlavičkoval poměrně dobře, ale brankář Eugenio Lamanna se blýskl skvělým reflexem a míč vyrazil. V další šanci si už ale nemohl být tak jistý a gólu Kamila Glika nezabránil. Rohový kop brankář Lamanna ještě vyrazil, ale dorážku všudypřítomného kapitána domácích už vyrazit nemohl a Býci vedli.

Hosté museli zapnout záložní motory, ale brankář Gillet se překonat nenechal. Pokoušel se o to i Facundo Roncaglia, který se dostal k akrobatickému zakončení. Střídající Fabio Quagliarella pro změnu dělal problémy obráncům CFC a z patnácti metrů dokonce zakončoval efektními nůžkami. Ty ale zastříhaly příliš nepřesně. Janov mohl srovnat, ale turínská obranná zeď díky přispění dvou hrdinů posledních minut držela. Nejprve Omar El Kaddouri vytěsnil střelu Matriho a posléze obětavý kapitán a dnešní střelec Kamil Glik zastoupil brankáře při ráně Roncaglii.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč je Turín favorit? 7 kol nevyhrál. Janov musí v následujících 2 zápasech brat 6 bodu..Vidí to někdo jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava 6 kol

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte tam pánové bookmakeři zrovna 1,4 a nehrajte si jak malé děti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedají si poradit-zase desetinka dule.

Reagovat
hradec

Turín FC 0:0 Janov CFC

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodu nebude.Jak to ty bukvy dělají-když jim nevěřím vyjde to .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele