36. kolo
17.05.2015 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Chievo Verona 2:0

Turín konečně po delší době zabral a připsal si cenné tři body. Turín je sice stále na 9. místě tabulky Serie A, dnešní představení se mu ale povedlo. Hlavní hvězdou byl útočník Maxi López, který se dnes trefil dvakrát. Chievo Verona mít strach nemusí, sestupové starosti už jej dlouhou dobu netíží.

Domácí se v Turíně představili s poměrně silnou záložní řadou, která čítala jména jako Vives, Gazzi, El Kaddouri nebo Darmian, v útok nastoupil vedle Maxiho Lópeze ještě mladík Josef Martinez. Chievo nastoupilo se čtyřmi muži v záloze, kterými byli Birsa, Radovanović, Christiansen a Izco. Do útoku se dostal Paloschi s Meggiorinim. Turín začal poměrně zostra. V první minutě se po centru El Kaddoruiho do vzduchu pověsil Lopez a jen těsně minul bránu.

V patnácté minutě se mohla Granata opět dostat do vedení, když liknavá obrana Mussi Volanti umožnila zakončovat Omaru El Kaddourimu. Jeho projektil ze čtrnácti metrů mířil hodně mimo tři tyče a El Kaddouri po právu schovával hlavu do dlaní. Birsa se dostal k oraženému míči, ale mířil ze střední vzdálenosti jen do hráče před sebou. Podobně se vedlo o chvíli později také Biraghimu. A obránce stojícího před sebou napálil také Maxi López, který neslavně zakončil zpočátku zajímavou a přesnou nahrávku od Josefa Martineze.

V ofenzivní fázi se Býci snažili hrát velmi jednoduše a účelně, což se jim dařilo. Jenže zakončení bylo minimálně vlažné až neškodné. Brankář Francesco Bardi mnoho práce neměl, protože mu jí útočníci soupeře moc nepřidělávali. Meggiorini se o chvíli později dostal ke střele z úhlu, která zamířila jen těsně vedle tyče Turína. Na hře hostí bylo sympatické, že se snažili poměrně tvrdě a často napadat rozehrávku soupeře, takže se obránci Granaty nijak nenudili a tempo zápasu vypadalo poměrně na úrovni.

Po půlhodině hry se do míče z dvaceti metrů opřel Josef Martinez, který poslal svou ránu jen do zad obránce Boštjana Cesara, který míč tečoval na rohový kop. S ním si už domácí moc dobře neporadili. Ke střele se odhodlal až Vives a moc mu nechybělo, aby se mohl radovat. Doslova centimetry dělily jeho pokus od šibenice. Brankář Padelli mnoho práce neměl, k zásahu jej donutil až Christiansen ranou z volného přímého kopu. Pět minut po změně stran se do míče z voleje opřel Martinez, jenže proti byl Bardi, který bravurně vyrazil míč!

Z následného rohového kopu však Býci udeřili. Míč se po závaru ve vápně dostal k Maksimovićovi, který jej obloučkem nahrál na Maxiho Lópeze. Ten použil soupeře jako "stoličku" a hlavičkou překonal Bardiho!

Stejný hráč pálil z otočky také po hodině hry, když mířil jen na rohový kop po teči obránce. Dnes odpoledne útok Chieva prakticky neexistoval, hrálo se jen na jednu bránu. Proti svým bývalým spoluhráčům měl Maxi López obrovskou motivaci a byo to vidět. Dvacet minut před koncem zápasu proběhl středem hřiště a po čtyřiceti metrech sprintu pohodlně překonal bezmocného a osamoceného brankáře Bardiho! Tím uzavřel skóre zápasu ve prospěch domácích.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele