32. kolo
26.04.2015 20:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

SSC Neapol - UC Sampdoria 4:2

Boje o Ligu mistrů i Evropskou ligu se v Itálii začínají dramatizovat. Neapol dnes smetla Sampdorii Janov 4:2 a na druhé místo ztrácí jen tři body, na třetí pak dokonce dva body. I přes vysokou porážku udrželi Námořníci páté místo, zaručující start v Evropské lize.

Neapol v týdnu oslavila postup do semifinále Evropské ligy a dobrou formu si přenesla i do zápasu se Sampdorií Janov. Pro Parthenopei to byl klíčový zápas, protože jen výhra by je udržela v těsném kontaktu s Ligou mistrů.

Domácí mohli jít velmi brzy do vedení, ale krásný fotbalový okamžik v podání Higuaína brankou neskončil. S dělovkou argentinského útočníka si krásně poradil brankář Viviano. A tak uděřilo na opačné straně, Éderovu přihrávku si na malém vápně srazil do vlastní sítě Raúl Albiol - Námořnici vedli na San Paolo 1:0. Neapol na nic nečekala a vrhla síly do útoku, Callejón s koncovkou příliš dlouho váhal ale ve 31.minutě už bylo srovnáno. Manolo Gabbiadini vypálil a nepříliš razantní střela, lehce tečovaná, prošla potupně mezi nohama brankáře Viviana - 1:1. Neapoli nakonec stačili tři minuty, aby bylo skóre otočeno. Gabbiadini prostrčil míč mezi dvěma obránci a Higuaín přesně mířenou střelou k tyči strhl vedení na stranu Parthenopei - 2:1.

Další branky padaly hned po změně stran. Ve 47.minutě zvyšoval už na 3:1 Lorenzo Insigne, jenž popotáhl míč a za hranicí pokutového území přesně k tyči vypálil. Sampdoria se ze třetí inkasované branky nemohla dlouho vzpamatovat, domácí kontrolovali hru a nakonec ještě navýšili skóre. De Silvestri fauloval deset minut před koncem zápasu Hamšíka a sudí nařídil ve prospěch Azzurri pokutový kop. Gonzalo Higuaín ho proměnil, byť Viviano vystihl směr a o vítězi utkání už nebylo pochyb.

Sampdoria už stihla konečný výsledek jen kosmeticky upravit. Lucas Muriel se trefil nádherně do šibenice, ale body to Námořníkům nepřineslo. Neapol vyhrála 4:2 a je čtvrtá, přičemž na druhé místo, zaručující základní skupinu Ligy mistrů, ztrácí pouhé tři body. Sampdoria je pátá, ale boje o Evropskou ligu budou ještě hodně zajímavé.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

3 plichta pro Sampdorii

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele