11. kolo
09.11.2014 15:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Juventus zničil Parmu sedmi góly

Juventus deklasoval bezbrannou Parmu a dál vládne Serii A. Lídr z Turína zesměšnil svého soka sedmi brankami a mezi hlavní hvězdy zápasu patřili Carlos Tévez, Fernando Llorente a Alvaro Morata, kteří se trefili dvakrát. Jeden zásah má na svědomí Lichtsteiner.

Parma chtěla zopakovat stejný výkon jako z minulého kola, kdy se jí povedlo vyhrát nad favorizovaným Interem Milán. Dnes ji čekal neméně náročný úkol, protože se vydala bojovat o body do Turína. Domácí Juventus vyrukoval do utkání s ofenzivně laděnou sestavou a o vzruch před brankou Miranteho se měli postarat Carlos Tévez a Fernando Llorente.

Domácí se do svého soupeře pustili od prvních minut, když se k míči dostal nejprve Paul Pogba, po něm také Simone Padoin. Parma se dostala dopředu až po pěti minutách, ale vypadalo to nemálo zajímavě. Ghezzal prokličkoval až do vápna, odkud vyslal střelecký pokus na Buffona, ale ten mohl spoléhat na velmi dobrou obrannou práci.

Proti Juventusu se chtěl vytáhnout například obránce De Ceglie, který se v týmu Staré dámy stal nepotřebným. Po patnácti minutách ale předvedl ostrý zákrok poblíž vlastního pokutového území, takže Juve se mohlo těšit na standardní situaci. K ní si stoupl Stephan Lichtsteiner, který ale mířil hodně mimo. Hrozba číslo jedna v dresu Juventusu má na zádech napsáno Tévez a argentinský hráč se dnes opravdu fotbalem bavil. Nebavili se ale obránci Ducali, kteří museli zasahovat na hranici povolených i nepovolených zákroků, aby skvělého útočníka zastavili.

Po dvaceti minutách se jim to ještě povedlo, když zasáhl pozorný Mirante, ale ani on už o minutu později nestačil - k odraženému míči se dostal vysoký Bask Fernando Llorente, který se v dobré pozici nemýlil a dorážku poslal za Miranteho záda - 1:0.

O pár minut začalo být jasné, že si Parma nevybrala dobrý čas ani místo, aby se utkala s takovým soupeřem. Deklasování Donadoniho bezmocného týmu pokračovalo famózní střelou z kopačky švýcarského obránce Stephana Lichtsteinera. Ten dostal před vápnem až příliš volného místa a využil jej k nádherné střele přesně k tyči!

Deset minut před koncem první půle si Fernando Llorente naběhl do vápna a nikdo jej tam nehlídal. Pohotovou střelou překonal dnes již podruhé Miranteho. Ani pohodlný náskok neznamenal konec útočných výletů domácího týmu, takže Parma nemohla počítat s nějakou úlevou. Po prvním poločase se Juventus mohl pyšnit třemi góly v síti soupeře a Parma si nejspíš přála, aby se fotbal hrál jen na jeden poločas.

O tom, že je to jen zbožné přání, svědčil druhý poločas. Carlos Tévez se rozhodl stát hlavním katem parmských nadějí a pět minut po změně stran svůj slib naplnil. Tévez ukázal brilantní rychlost a techniku, vzal si míč pod patronát, proběhl s ním přes jednoho, druhého a třetího obránce a jen tak mimochodem celou akci zakončil povedenou střelou - 4:0.

Při své druhém gólu měl Tévez již celou práci mnohem více usnadněnou, protože stál v pravý čas na tom správném místě. Míč, který Mirante pouze vyrazil před sebe, dopravila hvězda domácích do brány - 5:0.

To však zdaleka nebyl poslední zásah do hrdosti Parmy. Hosté odjížděli jako zpráskaní psi z metropole fotbalu poté, co se patnáct minut před koncem zápasu dostal na hřiště španělský mladík Álvaro Morata a trvalo mu jen pár minut, než zpracoval nahrávku do běhu a prostřelil Miranteho pošesté. Onou nahrávkou se prezentoval taktéž střídající Kingsley Coman. Mladý španělský střelec si užíval poslední minuty zápasu a skóroval ještě jednou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Airus

To byl zápas... tady by Parmě nepomohl ani Biabiany. Alex bude spokojenej. Forza Juve!

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný dárek pro Alexe Hlavně aby to s takovouhle ladností odehráli i v Malmo ať je to bez nervů.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele