24. kolo
20.02.2015 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Juventus FC - Atalanta Bergamo 2:1

Juventus si poradil s Atalantou Bergamo, i když se nedá říct, že by to bylo suverénním způsobem. Juventus ale zčásti omlouvá fakt, že se musí připravit na utkání Ligy mistrů proti Borussii Dortmund. Tři body si ale Juventus připsal a náskok na druhé AS se zvyšuje na 10 bodů.

Trenér Massimiliano Allegri nehodlal nic riskovat a vyslal do pole to nejlepší, co měl k dispozici. Juventus vedl do boje Carlos Tévez, vedle něj se postavil baskický útočník Fernando Llorente a místo zbylo i na mladého záložníka Roberta Pereyru. Tomu kryl záda zkušený veterán Andrea Pirlo, který i dnes potvrdil svou pověstnou kopací techniku. Atalanta se spoléhala na zkušenosti útočníka Germána Denise. A byli to právě Orobici, kdo se dostal oproti předpokladům do vedení.

Ale začněme od začátku. Do první vážnější akce se hned po výkopu chtěl dostat Roberto Pereyra, ale jeho centr byl zablokován Scalonim. Od prvních minut se na hrací plochu dostal také Simone Padoin, ale byly to pro něj minuty hodně bolestivé, protože se stal terčem faulu po odehrání míče. Po deseti minutách se s míčem u nohy dostal až k vápnu Carlos Tévez, ale jeho rána mířila hodně vedle tyče.

Po delší pasáži bez výrazného střeleckého zakončení si "dost" řekl Leonardo Bonucci, natáhl ke střele z větší vzdálenosti a tvrdě vypálil, ale jeho skákavá rána minula tyč. S dalším nebezpečím pro brankáře Sportiella přispěchal do vápna Fernando Llorente, ale jeho pokus mířil také mimo. Do další střelecké pozice se na opačné straně hřiště dostal Urby Emanuelson. Někdejší hráč AC Milán nebo římského AS zatím v Itálii neprožívá ideální časy, ale celek z Bergama o něj hodně stál. A Emanuelson mu začíná splácet důvěru. Jeho tvrdá rána vystrašila brankářskou legendu Gianluigiho Buffona.

A nebylo to jediné nemilé překvapení, protože s dalším rohovým kopem z kopačky Emanuelsona se potkal v ideálním prostoru i čase Giulio Migliaccio, který hlavou usměrnil míč za Buffona - Atalanta v utkání s favoritem vedla o gól!

O dvě minuty později mohlo být srovnáno, když se ve skvělé šanci objevil někdejší hráč Udinese Roberto Pereyra, ale narazil na silný odpor brankáře Sportiella a stav se neměnil. Měnil se až pět minut před koncem první půle. Míč se ocitl na malém vápně, kde se v tu dobu nacházelo několik nehlídaných hráčů Juventusu. Z nich se k míči nejvíce snažil dostat Fernando Llorente, který využil svůj důraz a sílu a míč do brány dotlačil!

Nebyla to ale jediná rána pro ambice hostujícího týmu. V nastaveném čase druhé půle se k míči ve vzdálenosti zhruba třiceti metrů dostal Andrea Pirlo, popošel s ním několik kroků směrem k bráně a krásnou ranou poslal míč do rohu brány gólmana Sportiella. Ten neměl nárok zasáhnout, protože zkušený matador Juventusu trefil míč skvostně - 2:1. Juventus otočil nepříznivý vývoj a nadále udržoval kýžené vedení.

Pět minut po změně stran se navíc zranil jeden ze stěžejních hráčů základní jedenáctky Davide Zappacosta, kterého nahradil Marco D'Alessandro. O chvíli později mohl jeho spoluhráč v bráně inkasovat po akci Paula Pogby, ale Sportiello výtečně zasáhl a bravurním zákrokem vychytal mladého francouzského záložníka. Dvacet minut před koncem utkání se dostal k míči opět Andrea Pirlo a Sportiello musel opět číhat na problematickou střelu, ale tentokrát se zkušený záložník nesetkal s přesností.

Do útoku se zapojili také Orobici a například střela Scaloniho vůbec nebyla špatná, ale mířila nakonec přeci jen těsně nad. Deset minut poté se snažil rozšířit si své střelecké konto Argentinec Carlos Tévez, ale pálil slepými. Zajímavě se rodící protiútok Alvara Moraty byl zastaven obráncem Scalonim. Atalanta rozhodně nezklamala, ale na Bianconeri to nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 na pul plynu s hracema z lavicky

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by si zahrat Coman, Pereyra, Morata, Storari + nejaky mladasove

Reagovat
Airus

To nám to hezky začíná. Pirlo v roli CDM naprosto zaostává

Reagovat
Airus

teda koukám koukám na ten náš první gól a ASI to offside byl, ale jestli se první dotknul Carlito nebo Giorgo si neodvážím říct... a stejně to měl i rozhodčí

Reagovat
Airus

Ale Pirlo se mnou rád vyjebavá Krásnej gól, stejně jako jeho plnovous

Reagovat
Airus

Teda na konec to byl pěkně trapnej zápas a hlavní rozhodčí si dal o poločase asi špeka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele