9. kolo
29.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Icardi se prosadil proti bývalým spoluhráčům, Doria padla

Inter Milán opět nepřesvědčil, ale nakonec si nechává tři body na svém kontě. Sampdoria svého soka v některých pasážích zápasu přehrávala, ale byli to domácí, kdo se mohl radovat. Jedinou branku vstřelil svému někdejšímu týmu mladíček Mauro Icardi.

Kovačić se zbavil svého strážce a pak nádhernou kolmicí našel ve vápně zcela osamoceného Palacia. Zkušený Argentinec se ale z gólu neradoval, protože místo střely volil centr do vápna. To by ještě nebylo nejhorší, kdyby přihrávka do vápna směřovala opravdu do vápna a ne do zámezí. Domácí obránci měli nejvíce problémů se zastavením dvojice Eder - Gabbiadini. Zvláště mladý italský střelec je hlavní ofenzivní zbraní Dorie a dnes hrozil několikrát. Do vápna se probil také mladík Stefano Okaka Chuka, jemuž se ale nepovedla finální nahrávka.

Rodrigo Palacio mohl poslat své spoluhráče do vedení, protože podruhé již volil mnohem lepší zakončení. Zprvu se možná jednalo o velmi lukrativní pozici, ale jeho střela šla pouze doprostřed branky, kde byl připraven gólman Romero a skvělým zákrokem míč odklidil stranou. Duel mezi Samirem Handanovićem a Manolem Gabbiadinim byl k vidění několikrát, ale vždy vyzněl ve prospěch domácího strážce tří tyčí.

Na své někdejší působení jistě nezapomněl nadějný střelec Mauro Icardi, který s velkým fotbalem začal právě v Dorii. Tu mohl také rozesmutnit, protože na bránu svých někdejších spoluhráčů vyslal tvrdou ránu a jen sledoval, jak výtečný brankář Romero likviduje jeho pokus. Byla to ale Doria, která si velkou šanci nechala do posledních okamžiků první půle. Centr Gabbiadiniho odvrátila obrana pouze k Okakovi, jehož tvrdá rána směřovala do brány, jenže byla zastavena břevnem!

Pouhých pět minut po změně stran se na střídačku poroučel brazilský záložník Hernanes, kterého na hřišti vystřídal Zdravko Kuzmanović. Právě v té chvíli mohla Doria udeřit. Stefano Okaka Chuka dostal prostor ke střele a využil jej. Brankář Samir Handanović ale něco podobného čekal, takže se natáhl pro míč a zneškodnil jej.

Dalším z dlouhé řady čekatelů na první branku v utkání se stal Manolo Gabbiadini, který vypálil z přímého volného kopu rovnou na branku a gólman Handanović měl co dělat, aby tvrdou ránu vyrazil alespoň na rohový kop. Před brankáře Romera poslal další centr aktivní Icardi a Rodrigo Palacio míč nepříjemně tečoval. Do další šance se probíjel Mateo Kovačić, který si zaběhl k vápnu a volejem napálil míč.

Deset minut před koncem utkání se snažil branky docílit aktivní Rodrigo Palacio, který se ocitl ve stoprocentní šanci. Brankář Sergio Romero se ale opět vyznamenal, když skvěle přečetl vývoj situace a padl útočníkovi Interu do rány. Míč vyrazil a poté mohl přijímat gratulace svých spoluhráčů. Drama až do závěru utkání divákům nachystal Eder, který neproměnil stoprocentní příležitost. Dostal sice míč v ideální pozici i vzdálenosti od brány, ale nedokázal se střelou dobře naložit.

A Inter tvrdě trestal, když dostal šanci zahrávat rohový kop. K němu se samozřejmě nemohl postavit nikdo jiný než Mauro Icardi, který brankáře Romera velmi dobře znal. Svého někdejšího spoluhráče prostřelil přesnou ranou a Inter slavil - 1:0. Poslední momenty hry patřily zcela jasně Interu, který si logicky nechtěl svého soupeře příliš pouštět k tělu. Po skončení nastavení tak mohly domácí ochozy jásat, protože Nerazzurri jsou zatím na osmé příčce, zatímco poražená Doria je čtvrtá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele