36. kolo
16.05.2015 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Derby d'Italia pro Juventus Turín!

Slavný zápas s dlouhou tradicí nakonec našel svého vítěze. Stal se jím hostující Juventus Turín, který sice nezačal právě nejlépe, ale nakonec si dokázal poradit. Dvěma góly otočil vývoj utkání ve svůj prospěch a navýšil svůj náskok na druhé AS. Především se ale Inter zřejmě může rozloučit s evropskými poháry.

Inter Milán se chtěl vytáhnout proti lídrovi a čerstvému mistrovi Serie A z Turína. Ten navíc přijel s poměrně béčkovou sestavou, takže se Interu naskýtala obrovská možnost na zisk bodů. Odpovídala tomu i sestava domácího celku, ve které jsme mohli najít jména jako Mateo Kovačić, Rodrigo Palacio, Xherdan Shaqiri nebo střelec Mauro Icardi. Juventus spoléhal na několik náhradníků, v ofenzívě to pak byli Roberto Pereyra, Rômulo, Stefano Sturaro, Alessandro Matri nebo fanoušky Realu vypískaný Álvaro Morata.

První velkou šanci měli domácí, když se ke střele za vápnem dostal Mauro Icardi. S jeho tvrdou a poměrně dobře umístěnou ranou si ale náhradní brankář Marco Storari poradil poměrně bez potíží. O stejnou akci se pokusil argentinský střelec o chvíli později. A to už mu vyšlo. V deváté minutě se totiž dostal opět k ráně za vápnem a krásným projektilem prostřelil brankáře Marca Storariho - 1:0 pro Nerazzurri!

Po dvaceti minutách se do další šance Juventusu dostal Alvaro Morata. Mladý španělský útočník a hrdina posledního klání s Realem Madrid si udělal prostor a následně z levé strany nebezpečně vystřelil na bližší tyč. Tam se ale včas dostal také brankář Samir Handanović a míč lapil. Na opačné straně měl plné ruce a nohy práce také brankář Marco Storari, který musel do práce po šanci Rodriga Palacia. Zkušený argentinský střelec pálil z první, ale narazil jen na připraveného soupeřova brankáře.

Dalších patnáct minut se poměrně nic nedělo, ale pět minut před koncem prvního dějství se věci pohnuly. Xherdan Shaqiri nejdříve nastřelil spojnici brány, od které se balon odrazil k Brozovičovi. Chorvatský záložník sice branku vstřelil, ale bohužel pro domácí pálil z ofsajdu. Tři minuty před koncem první půle se do šance dostal Juventus a srovnal! Nemanja Vidić totiž ve vápně fauloval a dostal od sudího žlutou kartu. K míči se po nařízené penaltě postavil Claudio Marchisio a jako správný kapitán srovnal stav utkání!

Minutu po začátku druhého dějství se do zajímavé šance probíjel Alvaro Morata, který se zkoušel prosadit. Pálil ale těsně vedle tyče! Stejně tak se vedlo na opačné straně Interu. Icardi pálil zpoza vápna a mířil těsně vedle. Po hodině odehrané hry se pokoušel prosadit jinak poměrně nevýrazný Xherdan Shaqiri, který rozhodně nenaplňuje očekávání, jenž do něj Inter vkládal. Mířil těsně vedle. O chvíli později našel skvělým pasem ve vápně Mateo Kovačić Danila D'Ambrosia, který pálil ve velké šance trestuhodně mimo! Oprávněně pak skrýval hlavu v dlaních.

Deset minut před koncem utkání se k hlavičce ve vápně dostal Mauro Icardi, jenž však hlavičkoval mimo. Následně obrovskou chybu vyrobil brankář Samir Handanović, který podcenil střelu Alvara Moraty. Ta letěla přímo na něj a i když skákala, rozhodně bylo v moci brankáře Interu ránu chytit. Jenže míč nakonec skončil za zády slovinského brankáře. Inter se tak dnes mohl rozloučit se třemi body. S největší pravděpodobností jej to bude stát i Evropskou ligu pro příští sezonu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Airus

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná remizka,jedeme k merdakum s bečkem.

Reagovat
Recoba Inter

Inter Juventus zvládne porazit

Reagovat
Mars

Reagovat
Recoba Inter

stane se

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prianie 4:0 Realita 3:1

Reagovat
Forza_Inter

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nám je to jedno,je pravda ze slabším se má pomáhat!Ale my jsme Juve,každý náš podceňuje i ve finále s Barcou ale pozor na to!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele