32. kolo
25.04.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - AS Řím 2:1

Inter Milán zvládl klíčové utkání s římským AS! Byl to dnes hodně napínavý duel, ve kterém se radují Nerazzurri. První branku vstřelil Hernanes, za AS srovnával Nainggolan. Poslední slovo měl Mauro Icardi.

Hned několik překvapení si pro fanoušky hostí nachystal trenér Rudi Garcia. Jeho hráči se ocitají pod palbou kritiky a bojují o druhé místo. Dnes se na hrací ploše objevil Totti, kterého na krajích podporovali rychlíci Gervinho a Victor Ibarbo. V záložní řadě se vedle sebe postavili Pjanić, De Rossi a Nainggolan. Domácí tým vsadil na Brozoviće, Icardiho nebo Hernanese. Od prvních minut zkušenosti sbíral mladíček Gnoukouri.

Od prvních minut bylo jasné, že se oba týmy pustí do ofenzívy od začátku. Kolmice Fredyho Guarína na Maura Icardiho ale byla příliš dlouhá. První střelu na brankáře Morgana De Sanctise si připsal chorvatský mladík Marclo Brozović, ale nemířil přesně. O mnoho lépe vypadala dělovka Daniela De Rossiho, který vypálil ze střední vzdálenosti, jenže skvěle zasáhl brankář Samir Handanović!

O chvíli později se skvěle uvolnil Gervinho, ale na svém místě byl včas postavený Nemanja Vidić. Ten si skvěle počínal také po centru na Miralema Pjaniće. Svou úlohu ale zvládl perfektně. Ještě lépe zvládl svou práci brazilský záložník Hernanes. A ten musel branku slavit dvojnásob, protože do Interu Milán přišel z týmu římského Lazia. Po patnácti minutách využil chabě bránícího Holebase, který spíš jen stínoval, a krásnou ranou poslal míč do rohu brány!

AS bylo ochromené, ale muselo vstřelit alespoň gól. Dnes večer mu šlo o hodně. Vyrovnání bylo nablízko poté, co Francesco Totti poslal míč do vápna na Gervinha. Jeho střelu obrana odvrátila jen k Victorovi Ibarbovi, který vypálil pohotově, ale jen do tyče!

Po třiceti minutách fauloval pronikajícího Josého Holebase Fredy Guarín a výrok sudího Daniela Orsata se hodně nelíbil trenérovi Robertu Mancinimu. Po krátké debatě o tom, kdo že je na hřišti pánem, byl na tribunu vyloučen asistent trenéra. AS se hodně trápilo a stále naráželo na stejný problém - absence rozeného střelce. Totti se do hloubi pole vracel pro míče a Vlci jen potvrdili to, co jsme mohli číst v mnoha novinách - AS je "týmem bez identity".

Ve druhém poločase mělo AS jasný cíl - otočit nepříznivý vývoj zápasu ve svůj prospěch, pokud chtělo mít šanci na druhé místo. Jenže to byl Inter, který se málem prosadil. Dva rychlé pasy na Maura Icardiho neskončily brankou jen proto, že se argentinský střelec unáhlil a pálil nad branku. Obrana Vlků ale byla opravdu hodně neorganizovaná. Giallorossi se ale trápili také v mezihře, takže byl stažen kapitán Francesco Totti, kterého nahradil Seydou Keita.

Po chvíli spálil obrovskou šanci Alessandro Florenzi. Ten patřil mezi nejběhavější hráče na hrací ploše, naběhl si do vápna a pálil po přiklepnutí Miralema Pjaniće, ale mířil hodně vysoko nad! AS se však přeci jen dočkalo. Miralem Pjanić si vzal míč na starosti, před vápnem jej nahrál na Radju Nainggolana a ten z první krásnou ranou propálil brankáře Samira Handanoviće!

Po rychlém protiútoku se do šance dostával Gervinho, který sice dokázal obejít Juana Jesuse, jenže pak už nenahrál. Hosté poslali do hřiště Juana Manuela Iturbeho, který se postavil po bok Ibarba a Gervinha. Domácí naopak spoléhali na rychlost a techniku čerstvého Xherdana Shaqiriho. Na opačné straně pálil Seydou Keita, ale brankář Handanović si s nevýrazným projektilem v pohodě poradil. Pět minut před koncem utkání AS vyrobilo obrovskou chybu, když nahrálo Icardimu. Argentinský střelec si sice poradil se dvěma protihráči, ale Icardi napálil míč nad bránu!

Mauro Icardi se ale přeci jen dočkal. Potvrdil, že hrotový hráč je přesně typem hráče, kterého AS nemá. Míč podržel nově příchozí Lukas Podolski, nahrál jej do vápna na Maura Icardiho a ten už si poradil - 2:1. Další obrovskou šanci spálil Rodrigo Palacio. Inter dokazoval, že dnes má svůj večer a naopak prohloubil další krizi Vlků. Těm chybí respekt k trenérovi, góly i vlastní tvář...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Forza_Inter

1:2

Reagovat
Il Principino

Rudi ztrácí půdu pod nohama....

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia je idiot! Ať si vezme svýho Keitu a táhne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele