9. kolo
30.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hellas Verona - SS Lazio 1:1

Lazio sice dobře začalo, ale z Verony si nakonec odváží jen bod. Domácí Hellas totiž využil početní výhodu, kterou mu poskytlo vyloučení Cavandy, a nařízenou penaltu proměnil Luca Toni.

První minuty se oba celky spíše pozvolna poznávaly a ani jednomu se dopředu moc nechtělo. Občasné průniky útočníků Lazia se nesetkávaly s pochopením obránců domácí Verony. Hellas se do zajímavé akce dostal díky schopnostem mladého Nicolase Lópeze, který se probil do vápna a vypálil. Jeho pokus ale zablokovala obrana Lazia.

Po dvaceti minutách se o něco podobného pokusil také Boško Janković, který se následně rozhodl o centr do vápna. Je jasné, že když máte v týmu někoho jako je Luca Toni, hráč s obrovskými zkušenostmi, pověstí střelce a dvěma metry, budou logicky míče směřovat na jeho hlavu. Na druhou stranu, s touhle variantou zadáci Lazia počítali, takže se k Tonimu snášelo jen malé procento původně zamýšlených přihrávek.

Přesto se Toni jednoho míče za obranu dočkal a dokonce jej dostal do brány, ale kvůli ofsajdu byla branka anulována. To samozřejmě domácí hráče hodně rozhodilo a trenér Mandorlini nevěřil vlastním očím, ale opakované záběry daly sudím za pravdu. Domácí se však nevzdali a dál útočili. Někdy jim ale nevyšla finální přihrávka, jindy se vyznamenal skvělý brankář Marchetti, který včas vybíhal a dobře četl hru.

Další zajímavou ránu si na své konto připsal Lucas Biglia, kterému se podařilo míč jednou nohou zpracovat a druhou poslat hostům, ale míč nakonec skončil až nad břevnem. Brankář Marchetti se musel činit na druhé straně proti ráně zakončujícího Panagiotise Tachtsidise. Mladý řecký záložník ale nakonec nemířil přesně a Marchetti si mohl oddychnout.

Když se zdálo, že první půle skončí bezbrankovou remízou, ujalo se Lazio vedení. Po centru z pravé strany nezasáhl domácí hráč míč, ten se dostal na malé vápno, kde byl Senad Lulić, který pohodlně prostřelil Rafaela - 1:0.

Pro druhou půli už trenér Mandorlini ukázal na další dva hráče, aby se zapojili do boje o tři body. Byli to ale opět hráči Lazia, kteří se tlačili do útoku. Po centru Candrevy mohl zakončovat nabíhající Filip Đorđević, následně se do šance dostal Candreva osobně. Větší šanci si ale připravili domácí, když se po centru ze strany dostal k míči hlavičkující Luca Toni. Napoprvé mu to nevyšlo, podruhé poslal míč proletěl jen centimetry vedle tyče.

O pouhé dvě minuty později Lazio neubránilo rychlý protiútok a Toni se opět dostal k hlavičce. Ačkoli byl strážen dvěma naskakujícími protihráči, dokázal se vyšplhat nejvýše a namířil hlavu těsně nad bránu. Z velké dálky to zkusil domácí Álvaro González, ale míč skončil vysoko nad břevnem. Dvacet minut před koncem zápasu se Lazio dostalo do velkých problémů, když Luis Pedro Cavanda fauloval a za svůj zákrok uviděl druhou žlutou. Následovala tedy barva červená a především penalta pro Hellas. K exekuci penalty se postavil Luca Toni, který si počínal zkušeně a nabízenou šancí nepohrdl.

Vedení na stranu Hellasu mohl přiklonit Emil Hallfredson, který ale poslal míč vysoko nad bránu. Deset minut před koncem se mohlo Lazio dostat do ještě větších potíží, protože střídající Taleb Gómez měl hodně prostoru pro zakončení, ale z dobré pozice zamířil těsně mimo. Lazio navíc dohrávalo v deseti, což se ale na jeho ofenzivním apetitu neprojevovalo. Když se ale nadechlo k útočné akci, trochu zapomnělo na zadní vrátka. A toho chtěl využít Nico López. S jeho zakončením si ale Marchetti nakonec poradil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
bayern987

1:3 1x Toni, 3x Klose

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele