38. kolo
30.05.2015 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Hellas Verona - Juventus FC 2:2

Hellas Verona remizoval s Juventusem Turín! A bylo to drama až do samotného konce, protože poslední branka padla až v nastavení druhého poločasu. Svůj osobní triumf hlásí Luca Toni, který dal jednu branku a osamostatnil se na žebříčku nejlepších střelců Serie A! Carlos Tévez naopak neskóroval ani jednou.

Oba trenéři dali svým nejlepším střelcům šanci na vylepšení svých statistik. V domácím dresu nastoupil Luca Toni, kterého podporovali Juan Ignacio Gómez a Boško Janković. Před brankářem Rafaelem nastoupili Jacopo Sala, Rafael Márquez, Vangelis Moras a Alessandro Agostini. Hosté vyrazili do posledního zápasu Serie A s Carlosem Tévezem, který hrál po boku Fernanda Llorenteho. Do nabité záložní řady se seřadili Pirlo, Pogba a Marchisio.

Už po pěti minutách se do první velké šance dostal vysoký střelec Luca Toni, který si naběhl do vápna. Brankáře Gianluigiho Buffona ale nepřekonal a zkušený gólman se opět vyznamenal. Juventus se pokoušel prosadit střelami a jednu takovou si připsal na své konto francouzský talent Paul Pogba. Mířil těsně vedle. Hellas Verona hodně bojoval a na Juventus to platilo. Ránu z voleje si připsal Fernando Llorente, který rovněž mířil těsně vedle.

Pět minut před koncem první půle, která nebyla příliš zajímavá, se k ráně z otočky propracoval kanonýr Luca Toni. Ani tentokrát však brankář Buffon neměl mnoho práce. A Juventus trestal. Minutu před koncem poločasu si míč na střelu navedl Roberto Pereyra a aniž by se předem díval na bránu, krásně zatočil míč pod břevno Rafaelovy brány!

Juventus odešel do kabin za příjemného stavu, který však netrval moc dlouho. Domácí se dostali do přečíslení tři na dva a skvěle toho využili. Emil Hallfredsson poslal míč na Lucu Toniho, který si skvěle poradil - brankář Buffon byl bez šance a kapituloval!

Druhá půle byla mnohem svižnější a dočkali jsme se ofenzivnější podívané, než jaká byla k vidění v předchozí části. Deset minut po změně stran si za obranu Hellasu zaběhl Patrice Evra, který dostal skvělý míč a pálil do brankáře Rafaela. I kdyby branku dal, nakonec by slavit nemohl, protože stál v ofsajdu. Co se nepovedlo Evrovi, povedlo se Llorentemu. Vysoký Bask, který nenastupuje příliš často, dnes chytil šanci za pačesy. Padoin dostal přihrávku do běhu a na hraně hřiště přihrál právě nabíhajícímu spoluhráči. Pro tak zkušeného zakončovatele, jakým Llorente bez pochyby je, nebylo problémem zakončit do odkryté brány!

Centr na vzdálenější tyči prolétl jen na hlavu Bonucciho, který nahrál jen svému brankáři. Tévez si přehodil míč z jedné nohy na druhou a následně vypálil. Patnáct minut před koncem se po míči natahoval Stephan Lichtsteiner, který nakonec na balon nedosáhl. Hallfredsson dostal skvělý pas do vápna, jenže nevystřelil. Deset minut před koncem se na hřišti objevil Simone Pepe, který nahradil Roberto Pereyra. Na druhé straně odstoupil Tachtsidis a na jeho místo nastoupil Javier Saviola.

Toniho pád v pokutovém území se ještě nepískal, ale na druhé straně ano. Na druhé straně Marquez zatáhl za dres Llorenteho a rozhodčí už pískal. Hrdinou se však nestal Carlos Tévez, který zvolil špatné zakončení, nýbrž brankář Rafael, který argentinskému kanonýrovi jeho ránu chytil! Ve třetí minutě nastavení druhého poločasu Simone Pepe, který byl na hřišti jen chvíli, ošklivě fauloval protihráče a byl ze hřiště vykázán rovnou červenou kartou! A hostům se to nevyplatilo, protože z následné standardní situace se krásně prosadil Juan Ignacio Gómez, který si naskočil na centr!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Airus

0:3 a zlatá kopačka pro Carlose

Reagovat
milan78

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, ze zrovna ted bude hrat Juve v tyhle sestave

Reagovat
šolim

Tady je problém, s kým vlastně nastoupí!

Reagovat
bayern987

Toni!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele