15. kolo
15.12.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Empoli FC - Turín FC 0:0

Empoli uhrálo další bod, když se probránilo s bezbrankové remíze s turínským FC. Pro hosty je to samozřejmě velká ztráta, protože tým trenéra Giampiera Ventury nutně potřeboval bodovat. Za tohoto stavu je Granata patnáctá, zatímco domácí mají o dva body více.

V prvních minutách byli aktivnější hosté z Turína, což bylo vidět z několika zajímavých průniků do vápna. Ani pokus Mattea Darmiana ale neskončil gólem, protože mladý obránce hostí byl včas zastaven pozorným Danielem Ruganim. Ke konci deváté minuty se pokusil vyslat tvrdou střelu z velké vzdálenosti Matiás Vecino a nemířil vůbec špatně. Jeho rána proletěla kousek nad břevnem Gilletovy brány. Na druhé straně hrozil zkušený Quagliarella. Ten se po přesné nahrávce za obranu krásné kolmé nahrávce ocitl ve slibné palebné pozici, jenže mířil jen do nejbližšího protihráče.

Empoli mohlo zahrozit z přímého volného kopu. K balonu se postavil Verdi a svou dělovku poslal přes zeď dolů k pravé tyči. Tam ale včas doskočil brankář Gillet a míč vyrazil. K přihrávce se už nikdo nedostal, protože Gillet vyrazil míč na rohový kop. Z něj už domácí nedokázali vytěžit vůbec nic. Zajímavé emoce přinesla minuta devatenáctá, když byl Massimo Maccarone faulován ve vápně a ozval se hvizd arbitra Calvareseho, ale nadšení domácích příznivců zase brzy polevilo. Calvarese totiž pískal nikoli faul a tudíž penaltu, ale ofsajdové postavení veterána domácích.

Turín chtěl ukázat, že mu to střílí nejen v Evropské lize, ale také v Serii A. Pálil ze všech možných pozic, ale bylo to zbytečné. Nejdříve pálil Martinez a poté se balon odrazil k Bovovi, který opět trefil domácího obránce. Quagliarella dostal dobrý balon za obranu, ale opět byl nachytán v ofsajdu. Martinez se dobře zbavil ve vápně obránce a z otočky mířil k pravé tyči, ale tam byl včas mladý brankář Sepe, který ránu zlikvidoval.

Po chybě obránce Pontuse Janssona se Verdi dostal k dobré střele, kterou Gillet vyrážel jen konečky prstů. Následně se k dorážce ještě hnal Massimo Maccarone, ale nedostihl ji. Ve druhé půli už byli aktivnější domácí. Skvělou ranou se prezentoval Verdi, ale mířil těsně nad břevno. Střídající Pucciarelli se ocitl v nadějné pozici poté, co dostal dobrou přihrávku od jednoho z jeho spoluhráčů. Míč si ale příliš předkopl a obrana hostí jej míče zbavila.

Do další skvělé šance se prodral Matteo Darmian, který ještě před vápně krásně vypálil, ale brankář Sepe byl na místě a skvěle připraven zasáhnout. O chvíli později se centrovaný balon dostal až k Pucciarellimu, který svou střelu namířil pouze do Janssona! Následně se ke střele odhodlal také Alessandro Gazzi, ale mířil jen do brankáře Sepeho. Pucciarelli mohl vstřelit první gól, když dokázal přehodit brankáře Gilleta, ale ten se stihl bleskurychle vzpamatovat a zasáhnout ještě před brankovou čarou. Nakonec ještě Pontus Jansson viděl druhou žlutou kartu, ale domácí toho už nevyužili.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
hradec

Empoli FC 1:1 Turín FC

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Pome turín pome!!

Reagovat
vanGomm

Dědek dal X za 1 000,- takže jdem zítra na pívo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele