11. kolo
09.11.2014 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Città di Palermo - Udinese Calcio 1:1

Palermo si se Zebrami body jen rozdělilo. Ačkoli padly jen dvě branky, po jedné na každé straně, dnešní utkání na Sicílii bylo festivalem mnoha akcí a zajímavých momentů. Kromě nich jsme se dočkali také jedné neproměněné penalty, takže domácí mohou litovat.

Velmi rychlý začátek předvedly Zebry, které se chtěly dostat z negativní série. Po výtečném úvodu se Udinese poslední dobou trápí a trenér Andrea Stramaccioni má co dělat, aby svůj celek dokázal dostat zpět na pohárové příčky. Dnešních prvních pár minut se mu ale muselo líbit, protože v páté minutě si na centr ze strany naběhl zkušený zakončovatel Cyril Thereau a zkušeně míč poslal za záda brankáře Stefana Sorrentina. Ten mohl žehrat jen na špatnou obrannou součinnost.

O deset minut později ale trenérovi Udinese muselo zatrnout, protože se mu zranil jeden z jeho hlavních hráčů - obránce Widmer, který se dostal do skvělé formy a Udinese bude mít v zimě velké potíže udržet jej ve svých barvách. Po třinácti minutách od prvního hvizdu musel Silvan Widmer střídat a jeho místo zaujal Giovanni Pasquale.

Dalších dvacet minut ale mnoho radosti divákům nepřineslo, protože snad s výjimkou nepovedené rány mladého útočníka Luise Muriela ve službách hostí se nikdo z hráčů pořádně do zakončení nedostal. Až pět minut před koncem prvního dějství se do dobré šance dostal domácí kapitán Edgar Barreto, který mířil hlavou v pokutovém území těsně vedle. To byl jen náznak, že se Udinese musí mít na pozoru. Nemělo, protože hostující Badu srazil ve vápně soupeře a po dlouhém držení za dres se sudí Doveri rozhodl pro písknutí pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil mladík Paulo Dybala a po jeho gólu cena mladého střelce opět o něco povyrostla.

Druhou půli zahájil Edgar Barreto sympatickým pokusem, který se ale mezi tři tyče nevešel. Domácí přikládali pod kotel a atmosféra v Palermu opět připomínala horké prostředí, ze kterého se body příliš často nevozí. Deset minut poté dostalo Palermo skvělou nabídku na vedení, když sudí Doveri odpískal další penaltu v jeho prospěch. Tentokrát si k ní ale nestoupl Dybala, protože zájem o kopání měl Vazquez. Hráč, který v minulé sezoně Palermo táhl zpět do první ligy, ale namířil svou ránu jen do brankáře Karnezise, který se vymrštil k tyči a míč chytil!

Palermo chtělo stůj co stůj tři body a volilo kombinaci. Přihrávkami na jeden dotek se dostali až do pokutového území, kde ale Dybala poslal nepřesnou přihrávku na Barreta, který by zřejmě šel sám na branku. Trestat mohl Muriel, který se sice dostal do zakončení, ale brankáře Sorrentina nepřekonal. A v další šanci se blýskl zase Karnezis, který se musel vytáhnout proti ráně Paula Dybaly.

Mladý střelec je hlavní útočnou zbraní Palerma a dnes to byl jeho večer. Minimálně herně patřil k absolutní špičce. Nejprve pálil z patnácti metrů, později ještě hlavičkoval. Jeho pokus ale mířil těsně vedle tyče. Do třetice mu to vyšlo o mnoho lépe, když se Dybalův pokus zastavil na tyči! Nechybělo mnoho, aby si Palermo nechalo všechny tři body. Za hlavu se musel chytat také zkušený Enzo Maresca, který si odkrokoval vzdálenost při volném přímém kopu, jenže pohotový řecký brankář Karnezis se prezentoval skvělým zákrokem, kterým rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

To je fajn, že Zamparini hodlá do klubu přivést nové investory, zajímalo by mě kde jsou všechny peníze, které klub vydělal na odchodu hráčů v posledních 5 - ti letech. Jsme ,,zásobárna"(přestupní stanice) pro výchovu velmi kvalitních hráčů pro mnoho klubů a lig v Evropě.... Zampariniho přestupová politika, mimo jiné, protože jinak by bylo dobré zmínit i tu trenérskou, podle mého názoru vedla k jednoroční návštěvě v Sérii B a pokud bude s klíčovými hráči postupovat podobně, je jen otázkou času, kdy se o patro níže podíváme znovu a teď by chtěl prodávat Dybalu.... pozitivum musím vidět jen v tom, že se o nás dlouhodobě nediskutuje jako o zadluženém klubu apod.

Tip 2:1 FORZAAAA PALERMOOOOOOOOO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele