27. kolo
14.03.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Città di Palermo - Juventus FC 0:1

Juventus Turín si nakonec připsal tři body a zvládl svou úlohu lídra. Hostující fanoušci se museli obávat především horké půdy v Palermu a schopností Paula Dybaly, ale ten dnes tak moc vidět nebyl. Juventus spasil až střídající Alvaro Morata, který se trefil dvacet minut před koncem zápasu.

Juventus se musel obávat především schopností a talentu útočníka Paula Dybaly, který je jedním z nejlepších mladých hráčů soutěže. Zároveň je paradoxně spojován právě s Juventusem. Vedle něj nastoupil možná trochu podceňovaný útočník Franco Vazquez. Ti měli zaměstnat brankářskou legendu Gianluigiho Buffona. Před ním prostor čistili Barzagli, Bonucci, Chiellini a Lichtsteiner. V útoku nastoupila osvědčená dvojice Carlos Tévez a Fernando Llorente.

Do prvních šancí se dostával favorizovaný Juventus Turín. Hostující celek posouval vpřed Roberto Pereyra, který hledal nabíhajícího Barzagliho. Domácí se dostali do šance poté, co fauloval Claudio Marchisio. Ale zkušený Enzo Maresca nerozehrál ideálně. První střelu zápasu si na svůj účet připsal Stephan Lichtsteiner, ale jeho přízemní rána mířila mimo brankáře Sorrentina.

V prvních dvaceti minutách se diváci na stadionu Renza Barbery dočkali spíše množství faulů namísto pohledné akce. Po patnácti minutách se podařilo Fernandu Llorentemu vysunout Carlose Téveze, který postupoval sám na brankáře Sorrentina. Včas se ale vrátil Andelković. Do další akce se hnal Carlos Tévez, který vypálil z třiceti metrů a brankář Stefano Sorrentino musel zasahovat nadvakrát. Ani to nepomohlo a Sorrentino měl štěstí, že se poblíž nalézal obránce Terzi.

Po půlhodině hry domácí předvedli skvělou kombinaci, která ale skončila neslavně. Na konci celé akce byl Luca Rigoni, který se skácel po "faulu" Chielliniho. Pak se dožadoval faulu, ale sudí byl jiného názoru. Standardní situaci využil Claudio Marchisio k nahrávce na Paola De Ceglieho, který zkoušel "nůžky", ale nepovedly se mu ideálně. Největší šancí konce první půle byl špatný odkop brankáře Sorrentina, který trefil Llorenteho.

První poločas skončil bez branek a bez větší šance. Diváci rozhodně čekali víc, ale nebylo jim přáno. Do druhého poločasu už nenastoupil Stefano Sturaro, který uvolnil místo pro Artura Vidala. Juventus sice ve druhém poločase více a lépe kombinoval, ale scházela mu střelba na bránu. Individuálně se pokoušel prosadit Roberto Pereyra, který ale narazil na třetího obránce v řadě. A protože to byl faul, Juventus dostal šanci zahrávat standardní situaci. K ní se postavil Carlos Tévez, ale Sorrentino se vytáhl!

Paulo Dybala se pokoušel táhnout Palermo a jeho rychlé nohy musel přibrzdit až zasahující Barzagli. Rohový kop Palerma rozehrál Barreto, ale obrana Staré dámy si poradila. Přesně 60 minut vydržel na hrací ploše Fernando Llorente. Tomu zřejmě ani pod Allegrim nebude v Turíně nejveseleji. Jeho místo zaujal slibný talent Alvaro Morata. A opět ukázal, že mu stačí hodně málo, aby byl klíčovým hráčem. Právě tento mladý španělský střelec vybojoval rohový kop. Rozehrávky se ujal Marchisio, který našel na zadní tyči Lichsteinera. Jenže ten hlavičkoval mimo.

Juventus se do vedení dostal konečně dvacet minut před koncem. Claudio Marchisio vyslal vpřed právě střídajícího Moratu, který si míč zpracoval a na kraji vápna nádhernou ranou obstřelil brankáře Stefana Sorrentina!

Morata byl dnes večer rozdílovým hráčem a dokazoval to prakticky s každým dotykem. Morata odcentroval, centr ale srazil na roh Andelković. Španělský střelec byl hodně vidět. Deset minut před koncem převedl hezkou akci po levé straně, kde mu trojice protihráčů nebyla schopna odebrat míč. Morata ale pálil těsně nad. V nastaveném čase druhé půle centr Jajala odhlavičkoval Chiellini za hranici vápna, kde stál Dybala. Ten ale pálil dva metry vedle!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Me se ta napsana sestava celkem libi (vzhledem k ocekavanemu duelu s Dortmundem), ale myslim si, ze tahle sestava zitra v Palermu nevybehne

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase je favoritem samozřejmě Juventus, ale já bych to tak jednoznačně neviděl, myslím, že hlavním bodem v tomto případě je, že Juventus bude hrát v příštím týdnu ligu mistrů a věřím, že v Německu to nebude vůbec jednoduché takže nejspíš budou šetřit hráče a navíc Palermo v domácím prostředí nemá špatnou bilanci. Myslím, že Palermo neprohraje.

Tip: 0

Reagovat
Airus

čekám 2:2, chci 0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele