15. kolo
15.12.2014 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - Inter Milán 0:2

Pondělní dohrávka Serie A dospěla ke svému konci a obešla se bez překvapení. Favorizovaný Inter Milán v ní dokázal uspět na poli Chieva Verona, které je tak až sedmnácté. První branku Interu vstřelil mladík Mateo Kovačič, druhou pak obránce Andrea Ranocchia. Domácí nedohráli v plném počtu, protože byl vyloučen Rubén Botta.

Inter Milán demonstruje úpadek města módy co se týče fotbalu. Slavně na tom není ani AC, ale Nerazzurri rozhodně chtěli být mnohem výš. Před zápasem ve Veroně trávil Inter čas na dvanácté příčce, což ambiciózní a hrdý italský celek rozhodně v plánu neměl. První změny se dostavily s odvoláním trenéra Waltera Mazzarriho, kterého nahradil věhlasný Roberto Mancini. Ani on ale doposud příliš úspěchem neoplýval.

Do dnešního utkání postavil ofenzivní trojlístek v podání Rodriga Palacia, Maura Icardiho a Matea Kovačiče. Právě Kovačič vypálil z druhé vlny a jeho pokus mířil přesně do brány, ale nakonec ránu tečovala obrana. Guarín pálil o chvíli později z hranice pokutového území, ale brankář Albano Bizzarri se předvedl a balon vyrazil. Po osmi minutách to ale byli domácí, kdo se mohl ujmout vedení. Alberto Paloschi si zaběhl za obranu Interu, dostal se k němu dobrý oblouček, ale Paloschi sám před Handanovićem trestuhodně špatně hlavičkoval!

Takže se vedení ujal Interu. O tom, jak se má hráč správně pohybovat ve vápně soupeře, přesvědčil Paloschiho Icardi. Ten s sice míč nezpracoval, ale posunul jej patou na nabíhajícího Matea Kovačiče. Mladý Chorvat si nebral servítky a propálil bezbranného Bizzarriho - 1:0 pro hosty z Milána.

Chievo se sice nevzdalo, ale Inter jasně dominoval. Svědčilo o tom i držení míče. Do další velké šance se ale paradoxně dostali domácí. Z první rány ještě nebezpečí nevzešlo, ale následně se k nádherným nůžkám dostal veterán Meggiorini, který poslal balon k levé tyči a Handanović měl co dělat! Druhá půle byla opět ve znamení Interu Milán. Do statistik mohl promluvit Yuto Nagatomo, který postupoval sám na brankáře Bizzarriho a z úhlu vypálil poměrně tvrdou ránu, ale ta nakonec minula cíl a stočila se kolem tyče mimo.

Chievo se nevzdalo a přispěchalo s odplatou. Inter chyboval v rozehrávce a s míčem u nohy postupoval vpřed mladík Alberto Paloschi. Společně s ním si k vápnu sbíhali ještě dva spoluhráči a Chievo bylo v početní výhodě. Tu ale nevyužilo, protože Paloschi se dostal mezi dva protihráče a vypálil šajtlí nepřesně. Obránce Danilo D'Ambrosio na opačné straně vypálil v pokutovém území z otočky a jeho tečovaná střela skončila jen kousek vedle levé tyče.

Jak se správně střílí, to ukázal všem útočníkům stoper Andrea Ranocchia. Kapitán Interu se objevil ve vápně Bizzarriho a čekal na svou šanci. D'Ambrosio mu přesně přihrál do vápna, kde si Ranocchiy nikdo nevšímal. Ten jen tak lehce placírkou umístil míč k tyči a Nerazzurri vedli o dvě branky - 2:0.

Půl hodiny před koncem se hru pokusil oživit Rubén Botta, někdejší hráč právě milánského Interu. Botta se pokoušel zaběhnout za obranu, jenže si nepohlídal ofsajd. Na opačné straně Kuzmanovič poslal centr do vápna, ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. A poté se měnily počty na hřišti. Právě příchozí Botta ve vzdušném souboji loktem uhodil vyššího protihráče a sudí Davide Massa mu udělil rovnou kartu červené barvy. Od té doby se už tempo hry ustálilo a žádná větší šance k vidění nebyla. Snad jen Guarínova jedovatá střela z hranice pokutového území, která ale Bizzarrimu příliš mnoho vrásek na zkušeném čele nenadělala.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

Chievo Verona 1:1 Inter Milán

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Icardi,Kovačić Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele