38. kolo
31.05.2015 18:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - Udinese Calcio 4:3

Cagliari Calcio se loučí s první ligou ve velkém stylu! Dnes odpoledne se mu povedlo ukázat svým divákům skvělé představení, na němž má velký podíl také Udinese Calcio. V souboji obou týmů padlo celkem sedm branek! Vcelku kontroverzní utkání má za sebou Bruno Fernandes, který se trefil do správné i té špatné branky.

Brankář Brkić si již musel připsat zákrok proti střele ze střední vzdálenosti z levé strany, do další šance se dostal domácí střelec Marco Sau. Théréau si sbíhal na dlouhý pas na levé straně, avšak byl o míč připraven. Proti rozeběhnutému Pericovi si pospíšil Brkić a míč vyrazil. Po třinácti minutách dostal Marco Sau skvělou nahrávku do vápna, prošel i přes atak soupeře a prostřelil brankáře Simona Scufetta - 1:0 pro domácí Cagliari.

Po osmnácti minutách byl faulován Joao Pedro a sudí Manganiello nařídil standardní situaci. Právě Joao Pedro se postavil k její exekuci, nechal si přistrčit balón ze standardní situace a poté vypálil přesně k bližší tyči. Po pětadvaceti minutách si Samuele Longo naběhl za obranu, vypálil z velikého úhlu z levé strany a Scuffet se vytasil se skvělým zákrokem. Do další akce se pustil Sau, který si to i s míčem zamířil na Scuffetovu branku. Minutu před koncem si Longo zpracoval míč vypálil, jenže brankář Scuffet si poradil.

Minutu před koncem Udinese dokázalo snížit. Rodrigo Aguirre si míč zpracoval ve vápně a proběhl s ním k bráně. Tam byl sice pod tlakem, ale přesto dokázal zakončit přesně pod břevno - 2:1.

Pět minut po změně stran si na přízemní centr Barelly naběhl Sau, který z dobré pozice vypálil o metr vedle. Cagliari se rozhodlo ještě zvýšit produktivitu v útoku a na hrací ploše se místo Longa objevil Duje Čop. Po faulu Bruna Fernandese se k míči postavil M'Poku a pálil velmi nebezpečně. Dvacet minut před koncem Mpoku přistrčil míč Čopovi, který už byl sám před Scuffetem. Pálil těsně vedle. O chvíli později Sau nahrál na pravou stranu, kde byl M'Poku a ten už si poradil - Cagliari vedlo o dvě branky.

Do konce utkání zbývalo deset minut, ale v žádném případě to nebylo vše. Deset minut před koncem utkání krásnou ranou zpoza šestnáctky vypálil Bruno Fernandes. Stejný hráč se ale prosadil také na druhé straně. Ke své smůle totiž pět minut před koncem si totiž centr od Saua srazil do vlastní brány! Udinese chtělo ještě zdramatizovat vývoj zápasu a povedlo se mu to jen o tři minuty později. Pasquale nahrál na vápno volnějšímu Cyrilovi Théréauovi, který si poradil a ukončil skóre zajímavého zápasu! Cagliari vyhrálo v krásném utkání 4:3.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele