34. kolo
04.05.2015 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Parma FC 4:0

Cagliari zvítězilo v důležitém utkání nad Parmou 4:0 a ještě živí naděje na záchranu. Čtyři kola před koncem ztrácí na nesestupovou Atalantu šest bodů.

Trenér domácích Festa se nechal slyšet, že jeho tým se ve zbývajících kolech rozhodně nehodlá vzdávat a utkání s Parmou označil za velmi důležité. Jeho svěřenci pak na trávníku předvedli povedený výkon a ještě mohou pomýšlet na záchranu.

Sardiňaně se velmi brzy ujali vedení, už ve třetí minutě nastaly v pokutovém území Parmy zmatky a až Albin Ekdal tvrdou dělovkou pod břevno napnul síť - 1:0 pro Cagliari. Uběhlo pak dalších deset minut a domácí se prosadili podruhé. Mpoku našel kolmicí Diega Faríase, který ještě popotáhl míč a křižnou střelou nedal Iacobuccimu žádnou šanci - 2:0. Pro Parmu to tedy byl katastrofální začátek, Donadoniho svěřenci sice následně srovnali hru, ale ve 38. minutě znovu inkasovali. Mpoku odvedl ve vápně skvělou práci a přesnou střelou na přední tyč v podstatě rozhodl toto utkání. Ještě do konce poločasu mohl navýšit skóre na hrozivých 4:0 znovu Farías, ovšem minul Iacobucciho branku.

Parma měla ještě celý druhý poločas, aby něco se zápasem udělala, ale domácí byli při chuti. Coda sice nevyslal špatnou ránu, ale to nejpodstatnější netrefil - branku. Stejný problém nastal i u Gobbiho, takže ani teď nemusel Brkič výrazněji zasahovat. Ducali své náznaky šancí nevyužili, a tak opět udeřilo na druhé straně. Danilo Avelar našel přihrávkou pod sebe úplně volného Duje Čopa, který zamířil do černého - 4:0.

Hosté chtěli na Sardinii alespoň zmírnit debakl, ale Gobbi si vylámal zuby na dobře zasáhnuvším Brkičovi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele