24. kolo
23.02.2015 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Inter Milán 1:2

Milánský Inter zvládl náročné utkání proti domácímu Cagliari a ukázal, že to s bojem o pohárové příčky myslí vážně. První branku si připsal Chorvat Mateo Kovačić, druhou vstřelil nejlepší zakončovatel mužstva Mauro Icardi. Vlastní branku si pak připsal dnes nevýrazný brankář Juan Carrizo.

Inter Milán měl za sebou náročné utkání ve Skotsku a dnes chtěl ukázat, že má dostatek sil i schopností na to, aby se plně koncentroval jen na ligu. Pod dohledem sudího Mazzoleniho se na trávníku v dresu hostí objevil například Lukas Podolski, o nové smlouvě jednající střelec Mauro Icardi nebo mladík Mateo Kovačić, kterého trenér Mancini nasazoval poslední dobou sporadicky. Obranu Nrazzurri měli zlobit především M’Poku, Cossu a mladík Čop.

První větší chybu si připsal zkušený matador Nemanja Vidić, který nabídl šanci M’Pokuovi, ale tomu nevyšel první kontakt s míčem. Aktivnější domácí hráči hodně spoléhali na rychlost, kterou disponuje právě M’Poku nebo chorvatský střelec působící před ním, ale mladé posile z Belgie nevyšel první krok. Na opačné straně se prezentoval zajímavou ranou přes hlavu Fredy Guarín, který je v poslední době ve velké formě.

M’Poku se dostával do zakončení velmi snadno a často ho nestíhal ani anglickou Premier League prověřený Davide Santon. Byl to ale milánský Inter, který si vytvořil první velkou šanci zápasu. Na dlouhý nákop si naběhl Lukas Podolski, který kličkou obelstil hned tři protihráče včetně brankáře Brkiće. Poté se sám dostal ze střeleckého úhlu, takže ještě nahrál před bránu. Marcelo Brožović ale pálil vysoko nad.

Podolski měl další obrovskou šanci o pár minut později, kdy sám zakončoval centr po brilantním průniku Santona, ale míč poslal těsně vedle. Přesně po půlhodině hry se ukázal brankář Brkić. Osmadvacetiletý brankář nejprve skvěle vykryl ránu Brožoviće a následně se stihl dostat zpět na nohy, aby vyrazil také dorážku Maura Icardiho do odkryté brány! Na opačné straně vyrobil velkou chybu brankář Carrizo, který neudržel v rukavicích míč ze strany, ale naštěstí s tím domácí nepočítali.

Před koncem poločasu se nadechl k velkému sprintu s míčem u nohy Fredy Guarín, který centrem hledal ve vápně naskakujícího Podolského, ale ten minul. Kdo neminul, to byl paradoxně nepříliš viditelný Mateo Kovačić. Chorvatů bylo na hrací ploše několik, ale radoval se Kovačić. Centr do vápna od Podolského si zpracoval Mauro Icardi hrudí, ale upadl. Naštěstí pro Inter stál hned vedle Kovačić, který propálil bezmocného Brkiće - 1:0 pro Inter.

Cagliari se ale nehodlalo vzdát. Zpoza pokutového území pálil teprve osmnáctiletý Donsah, jenže jeho rána mířila do Carriza. Sardinský celek měl několik šancí na srovnání. Například když chyboval Juan a Cossu zakončoval sám před Carrizem. Míč ale podebral a napálil hodně vysoko nad. Zářnou budoucnost má před sebou M’Poku, který byl dnes pro obránce Interu prakticky nedostižný. Další nejistý zákrok Carriza ale nepotrestal. Stejně tak se to nepovedlo ani dvojici Cossu - Longo.

Dvacet minut před koncem zápasu Inter Milán využil jednu z mála šancí druhé půle. Když se domácí nadechovali k náporu, dostal Mauro Icardi míč do vápna od Garyho Medela, míč si zasekl a druhou nohou obstřelil brankáře Brkiće - 2:0.

Na dnešní zápas nebude v dobrém vzpomínat brankář Juan Carrizo. Ten dnes rozhodně nebyl oporou svého celku a přidal k tomu také vlastní branku. Samuele Longo napřáhl za vápnem k tvrdé ráně, která se od tyče odrazila do zad brankáře Carriza. Od něj míč putoval do brány a Cagliari srovnalo. Víc už ale nedokázalo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vitazna vlna, tip 0:3

Reagovat
Forza_Inter

Ťažké tipovať skúsim 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Pražáku, asi jsem viděl jiný zápas než vy. Carrizo byl kromě M'Pokoua jednoznačně nejlepší hráč na hřišti, byl jsem totálně v šoku z toho, jak Inter hořel v obraně a záloze, a tenhle chlapík včera zachránil tak čtyři pět gólů.. A ten vlastní gól byl smůla, co se stane gólmanovi jednou za pět let. Ne, že bych Carriza nějak zvlášť musel, ale aspoň kouknu na zápas, než píšu..

Reagovat
m@te

presne to ma napadlo pri citani tejto reportaze. Podla Gazzetta dello Sport bol Carrizo najlepsi hrac Interu. Podla mna to nebol nejaky super vykon, ale v mnohych situaciach Iner zachranil a na vitazstve ma velky podiel.

Taktiez tu spominany "nevyrazny" Kovacic dostal od GdS 7 a podla inych zdrojov bol MOM.

Tu je hodnotenie z GdS: http://bitly.com/1BuS7Im

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele