36. kolo
17.05.2015 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - Città di Palermo 0:1

Posledním jistým sestupujícím se stalo Cagliari, které doma nestačilo na Palermo 0:1. Domácí přitom nebyli horším týmem, ale doplatili na neproměňování šanci. O jedinou branku zápasu se postaral Franco Vázquez.

Sardiňané potřebovali v tomto utkání zvítězit a zároveň doufat v porážku Atalanty s Janovem. Zatímco to druhé se splnilo, první úkol vyřešen nebyl. Po nejtěsnější porážce tak Cagliari sestupuje do Serie B.

Cagliari sice jako první ohrozilo branku soupeře, nicméně byl to Brkić, kdo poprvé lovil míč ze své sítě. Tak nejprve šance domácích, Mpoku střílel bez přípravy rovnou z první, ale netrefil branku. Pak už se radovali hosté, Franco Vázquez se dostal k odraženému balónu a technickou střelou poslal Palermo do vedení.

O chvíli později mohli domácí srovnat, Čop postupoval na Sorrentina, ale ten jeho přízemní pokus kryl. Brankář Palerma musel zasahovat i po ráně Ekdala. Byla to pořádná pumelenice, ovšem Cagliari zahrávalo jen rohový kop. Cagliari ale stupňovalo svůj tlak, směrem dopředu se snažilo, jenže nevyužívalo šance. Farías byl v obrovské tutovce, Sorrentino se rychle přesunul a zmařil další šanci domácích. Do šaten šli tedy spokojenější hosté.

Sardinský celek měl před sebou velmi důležitou druhou pětačtyřicetiminutovku. Atalanta hrála po poločase s Janovem 1:1 a stále tu tedy byla šance, že prohraje. Navíc zprávy z Bergama byli pro Cagliari stále příznivější a příznivější, jenže domácí ne a ne vstřelit gól. Přes obranu Palerma se dostávali čím dál hůře a nakonec mohli čtvrthodiny před koncem podruhé inkasovat. Po hezké kombinaci zakončoval Quaison, ovšem chyběla mu patřičná razance. Cagliari se nedařilo a nic na tom nezměnil ani čtyřminutový nastavený čas. Porážkou 0:1 se domácí definitivně vyřadili z boje o záchranu a zkompletovali sestupovou trojici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele