5. kolo
27.09.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Juve nadále kraluje, Atalantu smetlo 3:0.

Neporazitelnost Staré dámy stejně jako ta Říma pokračuje. Juventus pokořil Atalantu Bergamo na její půdě 3:0 a nadále zůstává bez obdržené branky. Dvakrát se trefil do černého Carlos Tévez a prosadil se i španělský útočník Alváro Morata. Zcela klíčovým okamžikem byla Denisova neproměněná penalta a následný Tévezův gól.

Atalanta mohla obhájce prvenství zmrazit hned v úvodu Baselliho střelou, ta se nakonec mezi tři tyče nevešla, a tak si museli diváci na změnu skóre ještě počkat. Bergamaschi se proti Juventusu snažili, ale ten postupně přebíral otěže utkání do svých rukou. Po Evrově průvanu se nachomýtl k zakončení sváteční střelec Ogbonna, ale ani v tento moment se výsledek 0:0 nezměnil.

Až ve 35. minutě mohla propuknout radost, tedy alespoň na hostující straně. Lichtsteiner ve vápně šikovně obhodil Sportiella, načež obrana Bergamaschi vůbec nebyla schopna míč odkopnout do bezpečí, a dobíhající Tévez trefil odkrytou branku - 1:0 pro Juventus. Mezi střelce se hodlal zapsat i Tévezův kolega z útoku Llorente, hlavou ale netrefil přesně branku.

V 58. minutě se domácím naskytla velká příležitost na vyrovnání. Chiellini totiž ve vápně fauloval a sudí nařídil penaltu. Ideální možností však Denis pohrdl, jeho penaltu Buffon zneškodnil a Stará dáma tak pokračovala v ligové neprůstřelnosti! A co víc, hned za minutu selhání Denise potrestala. Ze střední vzdálenosti se odhodlal vypálit Tévez a jeho rána zapadla přesně k tyči - 2:0 pro Juventus.

Bergamaschi to měli těžké, ale přeci jenom byli blízko kontaktní branky. Molina pálil z malého vápna, jenže mimo. Juventus směřoval za vítězstvím a definitivní pojistku vstřelil Alváro Morata. Španělský forvard zužitkoval přesný Pereyrův centr a hlavou zvýšil na 3:0. Zbytek zápasu už se jen dohrával. Juve znovu neinkasovalo a na výhru Říma odpovědělo tím nejlepším způsobem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Krausio_Real_M

Morata!

Reagovat
Kornovec

hezky alvaro. nejpozdeji za 2 roky se vrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele