36. kolo
17.05.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Řím - Udinese Calcio 2:1

AS Řím zvládl těžké utkání s Udinese a po vítězství 2:1 se vrací zpět na druhé místo před Lazio. Vlci to se Zebrami neměli vůbec jednoduché, po gólu Pericy dokonce prohrávali, ale Nainggolan a Torosidis dokonali obrat.

Svěřenci trenéra Rudiho Garcii věděli, že Lazio své utkání na Sampdorii Janov zvládlo a minimálně do tohoto zápasu se posunulo na druhou příčku. Vlci tedy odpověděli po svém a i když to byla s Udinese fuška, zápas také zvládli.

Udinese šlo na Olympijsém stadionu překvapivě do vedení, Manolas vyrobil hrubku a na branku se z úhlu řítil Théréau. De Sanctis dokázal jeho pokus vyrazit, ale Perica dorážel a míč skončil v síti - 1:0 pro Udinese. Za další čtvrthodinu měli hosté na kopačce další gól, Stipe Perica velmi nebezpečně hlavičkoval, ovšem nedokázal trefit branku. Na druhé straně zase posílal balón do ohně Holebas, Ibarbo ho před Karnezisem lehce tečoval, ale míč šel mimo. AS Řím stupňoval svůj tlak a nakonec ještě do přestávky srovnal na 1:1. Francesco Totti lehkým obloučkem našel nabíhajícího Nainggolana, jenž vyrovnal. Ještě v nastavení mohl vrátit vedení zpět Udinese Guilherme Dos Santos, z přímého kopu ale trefil brankovou konstrukci!

Řím to proti dobře hrajícímu Udine neměl jednoduché, ale pokud chtěl pomýšlet na vítězství musel přidat. V 55.minutě došlo v pokutovém území Giallorossi k závaru a De Sanctis i s pomocí De Rossiho situaci ustál. A v 65.minutě se domácí Tifosi konečně dočkali. Totti ve vápně trochu nechtěně sklepl míč, Widmer ho nezachytil a obránce Torosidis měl snadnou úlohu - 2:1 pro AS Řím. V závěru zápasu šance Říma ještě přibývaly, ale k další změně skóre už nedošlo.

Vlci se tak vrací zpět na druhé místo před Lazio, ovšem dvě kola před koncem to bude v souboji o přímou účast v základních skupinách Ligy mistrů ještě hodně napínavé.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele