29. kolo
04.04.2015 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Pjanić sestřelil Neapol, ta odjíždí bez bodů

AS zabralo a po vyhraném utkání s Cesenou zvládlo další klíčový duel. O tři body obralo Neapol, která si připisuje další negativní výsledek. Vlci naopak slavní, protože zůstávají na druhé příčce, jejich hra se i nadále zlepšuje a diváci viděli skvělé utkání. Jedinou branku utkání vstřelil Miralem Pjanić.

Do utkání se od úvodních minut nemohl zapojit kapitán Francesco Totti. Další citelnou ztrátu představovala absence Garciova oblíbence Gervinha. V útoku mělo dělat soupeři problémy trio Ljajić, Iturbe a Florenzi. Kromě něj samozřejmě chyběli Strootman nebo Maicon. Na lavici náhradníků usedl alespoň Federico Balzaretti, který hrál naposledy v roce 2013! Neapol spoléhala na Mertense, Callejóna a samozřejmě Gonzala Higuaína.

Z hráčů domácího celku čišelo od prvních minut větší sebevědomí, tedy faktor, který Giallorossi postrádali zhruba od nového roku. Do první šance se po skvělé nahrávce od Davideho Astoriho dostal Adem Ljajić, který doběhl do pokutového území, udělal v něm kličku a pálil, ale nastřelil jen neprostupnou zeď před sebou. AS kontrolovalo střed hřiště a tlačilo Partenopei před sebou. Občas i za cenu faulu - De Rossiho kopačky pocítil zblízka i Jorginho.

Domácí sice měli více míč na svých kopačkách, ale k ohrožení brankáře Mariana Adújara to nikdy nevedlo. Naopak se začínala osmělovat Neapol. Následně Daniele De Rossi zahrál rukou, ale sudí Rizzoli zůstal v klidu a druhou žlutou kartu nevytáhl. Po rychlém protiútoku musela obrana AS zastavovat Callejóna nedovoleně, ale z následné standardní situace Neapol nehrozila. Neujala se ani střela Jorginha.

Olimpijský stadion explodoval o chvíli později, když míč po straně zatáhl Alessandro Florenzi, který se pohyboval na hraně ofsajdu. Všiml si nabíhajícího spoluhráče, kterým byl Miralem Pjanić. Ten byl na vápně zcela osamocen a krásnou ranou poslal míč k tyči - 1:0. AS vedlo a Miralem Pjanić odpovídal svým množícím se kritikům.

Neapol se vrhla do útoku a brankář Morgan De Sanctis musel vytlačit další atak až za autovou čáru. Následně Dries Mertens šikovně prošel do vápna, ale nedokázal nahrát lépe postaveným spoluhráčům. Z nenápadné akce se míč snesl přes šíři hřiště k nabíhajícímu Callejónovi. Jeho náběh obrana AS nezachytila a Callejón si položil Astoriho a ještě nahrával De Guzmánovi. Když se chystal pálit, do rány mu skočil Manolas. Střela se ještě otřela o ruku padajícího obránce, ale sudí zřejmě neviděl v zákroku úmysl. Druhou branku mohl přidat Adem Ljajić, ale po postupu do vápna nakonec dostala jeho rána opačnou faleš.

Do druhého poločasu vstoupily oba celky v nezměněných sestavách. Jednoznačně lepší byla Neapol, jejíž šance neustále přibývaly. Brankář Morgan De Sanctis musel po deseti minutách likvidovat šanci Driese Mertense, který se proháčkoval do pokutového území a pálil jen do připraveného brankáře AS.

AS po pauze přestalo hrát a Neapol byla velmi blízko srovnání. V zájmu posílení útoku se na hřiště dostal Manolo Gabbiadini, který měl zvýšit produktivitu. Obrana Vlků se měla na co těšit. Odešel José Maria Callejón, který dnes příliš vidět nebyl. Mertens udělal s míčem několik rychlých kroků a poté si jej přehodil z levačky na pravačku a vypálil. Jeho střelu vytáhl parádním zákrokem brankář Morgan De Sanctis. Další centr Driese Mertense zastavil pohotovým obranným zákrokem Davide Astori.

O chvíli později se mohl Manolo Gabbiadini prosadit a splnit, proč na hřiště přišel. Jeho skvělou hlavičku ale ještě lepším zákrokem zkušený brankář De Sanctis! Za svůj brilantní zákrok sklidil potlesk na otevřené scéně! O minutu později musel kvůli zdravotním důvodům střídat Miralem Pjanić, jehož místo zaujal Leandro Paredes. Střídání se dočkala také obrana domácích, když odešel José Holebas. Patnáct minut před koncem utkání se na hrací ploše objevil Duván Zapata, kterému trochu překvapivě udělal místo Gonzalo Higuaín.

O chvíli později se rozhodl pro střelu Manolo Gabbiadini, který vypálil po zemi. Brankář De Sanctis ale byl u tyče včas. Deset minut před koncem se na hřiště dostal dlouho zraněný Lorenzo Insigne. Ani on ale Neapol nespasil. Skóre mohl navýšit ještě Juan Manuel Iturbe, který dvě minuty před koncem zazdil obrovskou šanci! Ukázal, že fotbalista je to výtečný, ale zřejmě si úplně nerozumí s trenérem, což zmiňoval i hráčův agent. Iturbe si obhodil i brankáře Andújara, jenže místo toho, aby zakončil do prázdné brány, poslal míč jen do boční stě! AS už do konce utkání neinkasovalo a vyválčilo cenný výsledek!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 krát po sobě byla Neapol venku favorit-3 krát rupla.Ted je outsider-nabízí se dvoječka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kopajda

53 - 52 = 3

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol na to nějak kašle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele