5. kolo
27.09.2014 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím díky pozdním zásahům porazil Hellas

Domácí AS nakonec dokázalo v generálce na Ligu mistrů uspět a zajistilo si tři body. O dvě branky se podělilo duo italských mladíků Alessandro Florenzi a Mattia Destro.

AS čeká v týdnu ostře sledovaný duel Ligy mistrů proti Manchesteru City, ale Rudi Garcia si přesto nemohl dovolit poslat na hřiště proti Hellasu Verona příliš okleštěnou sestavu. Výměna hráčů nebyla možná zejména proto, že se Giallorossi musí vyrovnávat s množstvím absencí. Místo si dnes proto našli Yanga-Mbiwa, Ashley Cole nebo Adem Ljajić.

Vlci začali opět tradičním držením míče a určovali tempo utkání. Brankář Morgan De Sanctis se k míči dostal spíše jen díky nahrávkám od svých soupeřů, i když věděl, že s aktivním útokem Verony budou mít jeho obránci hodně práce. Prostředí Hellasu mohl velmi dobře popsat jeho někdejší hráč, Manuel Iturbe. Trenér Andrea Mandorlini neposedně sledoval snahu svých hráčů, z nichž se pokoušel prosadit Brivio.

AS kombinovalo ve středu hřiště a poměrně monotónní tempo hry narušila až rána Keity, který ale mířil příliš vysoko. Prostředí AS dobře zná řecký záložník Panagiotis Tachtisidis, i když v jeho pojetí se těžko dá označit toto období za úspěšné. Dnes měl šanci na reparát a například jeho tvrdá rána vůbec nebyla špatná. AS se už po třinácti minutách mohlo dostat do vedení, když Maicon našel skvělým centrem ve vápnu naskakujícího Mattiu Destra. Ten ale mířil hlavou mimo tři tyče.

Míč ze strany létal do pokutového území Hellasu velmi často, ale ani Manolas s Keitou jej do brány nedopravili. Další centr mířil na Tottiho, ale ten podskočil. Osmatřicetiletý hráč oslavil své narozeniny právě dnes a hodně doufal, že se mu povede vstřelit soupeři branku. Nepovedlo se mu to po půlhodině hry, kdy zasáhla obrana Verony před brankovou čárou.

AS posléze vstřelilo branku, ale kvůli Destrovu ofsajdu nebyla uznána. Na opačné straně se Veroně povedl protiútok a brankář Morgan De Sanctis musel vytáhnout rychlé reflexy, aby na tvrdou ránu Juanita zneškodnil. Stejně tak se ale vedlo Francescovi Tottimu, který proběhl do vápna a po začátku druhé půle si jej našel centr od Maicona.

Domácím Vlkům se stále nedařilo najít klíč, kterým by se dostali k regulérní brance. Obzvláště kraje útočné vozby nepatřily mezi viditelné. I proto na hřiště přišel Gervinho, jehož rychlost je pro hru AS klíčová. Branky nedocílil ani stoper Mapou Yanga-Mbiwa, který po rohovém kopu hlavičkoval těsně nad bránu. Miralem Pjanić rozhodl minulé utkání a dnes večer motal v pokutovém území hlavu nejednoho hráče, ale nakonec byl z jeho snahy pouze další rohový kop.

Verona prakticky nehrozila. Když už se jí povedlo zaměstnat obránce AS, bylo to po ojedinělém centru ze strany. Další z nich zakončoval Nené, ale neměl štěstí a míč napálil hodně vysoko nad bránu. Rozhodující moment pro výboj skóre se udál až při střídání Francesca Tottiho, kterého vystřídal Alessandro Florenzi. Mladík, který se v posledních dnech zapsal do srdcí fanoušků také emotivní oslavou gólu s rodinnými příslušníky, se dostal ke střele z pětadvaceti metrů a z první napálil míč k tyči!

Po akci rychlíka Gervinha si do pokutového území naběhl Mattia Destro a namířil ránu z voleje nad břevno. Právě střídající hráči se ukázali jako rozhodující, protože další akce Gervinha skončila velmi podobně. Sprint do vápna a následný centr na Florenziho. Míč ale mladý záložník namířil do břevna! Definitivní podobu výsledku dal Mattia Destro a schoval si to nejlepší na konec. Centr do středu hřiště si nejprve zpracoval, a když viděl, že brankář Hellasu vyšel před bránu, napálil míč přesným obloučkem pod břevno!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Vtáky cez tepláky

Sopcast???

Reagovat
kopajda

uf...hosté měli výbornou taktiku teda musím říct - styl 6-3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Destro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele