38. kolo
31.05.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Řím - Città di Palermo 1:2

Andrea Belotti dokázal rozhodnout o tom, že se AS rozloučí se sezonou porážkou. Palermo hrálo mnohem lépe než Vlci v improvizované sestavě a dvakrát vedlo.

AS nastoupilo v béčkové sestavě, protože vědělo, že dnes nezáleží na výsledku. Mezi tři tyče se v zápase proti Palermu postavil Lukasz Skorupski, před nímž se objevili Spolli, Astori a Balzaretti. V útoku dostal šanci Ljajić, Totti a Doumbia. Hosté nastoupili s Belottim na hrotu, kterého podporovala velká hvězda Palerma - Vázquez. Před brankářem Sorrentinem hráli Terzi, González a Vitiello.

Po více než roce se do zápasu od prvních minut postavil Balzaretti, který se ihned pokoušel založit útok. Totti následně kombinoval s Ademem Ljajićem, který však narazil na skvělý zákrok obránce Vitiella. Balzarettiho střílený centr odhlavičkol z pokutového území dobře postavený González. AS bylo aktivnějším celkem a obrana Palerma často měla plné ruce i nohy práce. Tottiho přízemní střelu zastavil dobře postavený obránce Lazaar.

Vázquez si navedl míč na svoji levačku a následně pálil na Skorupskiho. Ze střední vzdálenosti ale měl brankář AS dostatek času na to, aby míč zachytil. Mladý polský brankář musel předvést skvělý zákrok také poté, co Enzo Maresca přesně hlavičkoval. Skorupski předvedl skvělý zákrok na brankové čáře a mohl si oddechnot. Doumbia sice po centru ze strany rozvlnil síť, jenže stál v ofsajdu. Po pětadvaceti minutách se ke střele dostal i záložník Enzo Maresca, který pálil těsně vedl tyče.

Po půl hodině se stal hlavní postavou dosavadního utkání obránce Nicolas Spolli, který dnes nastoupil v premiérovém utkání za Vlky. Moc spokojený z toho ale nebyl, protože ve snaze zastavit nebezpečnou akci zastavil míč rukou! Sudí Nasca hned pískal penaltu. K ní se postavil Franco Vazquez a poslal brankáře Skorupskiho na opačnou stranu brány! Deset minut před koncem první půle musel střídat argentinský mladík Leandro Paredes, který se zranil. Nahradila jej belgická hvězda Radja Nainggolan.

Ljajić si zaběhl za hostující obranu, kam dostal posléze také míč. Ten chtěl posouvat na Seydoua Doumbiu, jenže nepovedla se mu nahrávka. Minutu před koncem první půle se marně pokoušel zkrotit míč Franco Vázquez, který však pálil těsně vedle. Do druhého poločasu vstoupilo AS také aktivněji. Florenziho rána byla mířena těsně vedle. Pět minut po změně stran se na hřišti objevil také Miralem Pjanić, který vystřídal neviditelného Adema Ljajiće.

Pjanić v minulém kole pomohl svým příchodem spoluhráčům a doufal, že něco podobného předvede i dnes. Domácímu celku ale srážely vaz chyby v obranné linii, mimo jiné velmi špatný výkon Nicolase Spolliho. Ten udeřil do tváře Lazaara a jen tak tak unikl druhému napomenutí. Florenzi si o chvíli později naběhl za obranu hostí, jenže pálil těsně mimo. AS se pokoušelo o tlak, ale spíše často centrovalo. A ve vápně nikdo nebyl. AS hrálo opravdu laxně a nepřesně. Dvacet minut před koncem se s dnešním zápasem a možná dresem AS rozloučil Seydou Doumbia.

Opět to ale byli hosté, kteří se mohli dostat do dvougólového vedení. Andrea Belotti sám před brankou promáchl a netrefil míč! Mnohem lépe jej trefil Enzo Maresca, který dokonce napálil tyč! Chyběl jen kousek, aby AS inkasovalo podruhé! Patnáct minut před koncem utkání se pokoušel střílet Miralem Pjanić, který však mířil těsně vedle. Ani další práce Alessandra Florenziho nenašla pochopení u obrany Palerma. To svědomitě bránilo a je pravda, že AS nic nebezpečného nevymýšlelo. Palermo se spoléhalo spíše na odkopy.

AS stupňovalo svůj tlak a vyplatilo se to. Pět minut před koncem totiž Giallorossi vstřelili branku! Radja Nainggolan poslal krásnou uličkou míč na nabíhajícího Francesca Tottiho, který si elegantně poradil a přehodil brankáře Sorrentina! Krásnou ránu si ještě na své konto připsal Miralem Pjanić, jenže proti byl brankář Stefano Sorrentino. Přesto AS kapitulovalo a se sezonou se rozloučilo prohrou. Rozhodla krásná akce Palerma, na jejímž konci stál vysoký útočník Andrea Belotti!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Slejdy

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
kopajda

rozhodující gól z ofsajdu...paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele