7. kolo
18.10.2014 18:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

AS Řím nadělilo Chievu tři branky

AS Řím si podle očekávání poradilo s Chievem Verona a připisuje si tři body do tabulky. Domácí hráči rozhodli utkání již v první půli, když se nejprve trefil Mattia Destro, na jeho trefu navázal Adem Ljajić a z penalty uzavřel skóre zápasu kapitán Francesco Totti.

Tým trenéra Rudiho Garcii v minulém kole přišel o svou neporazitelnost a prohrál s hlavním vyzyvatelem v boji o titul. Juventus v kontroverzním a velmi emotivním utkání vyhrál a udržel se na špici. Dnes v podvečer chtěl římský celek nastoupit zpět na vítěznou vlnu výhrou nad Chievem. Vlky čeká v týdnu utkání s Bayernem Mnichov, ale přesto se na hřiště od úvodu dostali i Totti s De Rossim. Leandro Paredes oproti očekávání začal opět na lavičce a do utkání se dostal až v samém závěru.

Domácí se rozhodli překonávat brankáře Bardiho v bráně hostí hlavičkou. Nejprve se o to pokoušel Francesco Totti, ale zaprvé se nacházel v ofsajdu, za druhé mířil mimo. O mnoho lépe už si s míčem rozuměl Mattia Destro. Pokud není mladý Ital zraněný, zpravidla dokáže potvrdit své střelecké instinkty a neustále se zlepšuje. Dokázal to také dnes, když po čtyřech minutách naběl na přední tyč a rohový kop Miralema Pjaniće namířil pod břevno - 1:0.

AS kontrolovalo hru a vyjma několika pokusů o soustavnou kombinaci Chieva se drželo míče. Pravá strana dnes patřila Maiconovi, který si plnil své defenzivní povinnosti, ale stíhal podporovat také útok. Dařilo se mu centrovat na Destra, ale mladý střelec na míč nakonec nedosáhl. Na opačné straně jsme se několikrát dočkali souboje mezi stoperem Astorim a Maxim Lópezem, které však většinou končily ve prospěch domácích.

Chievo se dnes muselo bránit nezvyklé formaci tří útočníků, kteří toho spolu moc nenahráli. Rudi Garcia rozdělil úlohy jasně - Tottiho zkušenosti využívá v Lize mistrů, Mattia Destro hraje v Serii A. Dnes hráli spolu s Tottim na křídle. Druhé křídlo opanoval Adem Ljajić. A právě po pasu od kapitána Tottiho přes celé hřiště se Ljajić dostal k míči, zpracoval jej a z úhlu prostřelil brankáře podruhé!

Defenzíva Chieva musela čelit dalšímu centru z rohového kopu a také ten se jí stal osudným. Ve vápně byl totiž faulován Daniele De Rossi a sudí Calvarese nařídil pokutový kop. Ty v římském týmu zpravidla kope Francesco Totti a ten se nemýlil ani dnes. Brankáře Francesca Bardiho poslal na druhou stranu a domácí vedli o tři branky.

Na úvod druhé půle byl před pokutovým územím faulován pronikající obránce Ashley Cole, jehož k zemi poslal obránce Gennaro Sardo. Miralem Pjanić ale míč napálil jen do zdi před sebou. O chvíli později se z voleje zastřeloval kapitán Totti, neúspěšně jej napodoboval také Adem Ljajić. Z důvodu úspory sil se po hodině hry odebral na odpočinek Francesco Totti, jehož nahradil Alessandro Florenzi. Mladý záložník po sprintu do vápna vybojoval rohový kop, ze kterého mohl Pjanićův centr usměrnit do brány opět Destro, ale mladý brankář Bardi předvedl skvělé reflexy a míč vyrazil.

Ke konci utkání tempo utkání opadlo, i když na hřišti již pobíhaly čerstvé síly. Domácí AS vedoucí o tři branky nemělo potřebu spěchat a Chievo Verona bez nápadu vpředu a jistoty vzadu spěchat nedokázalo. Nakonec si AS připsalo tři body a bude bedlivě sledovat, jak si večer povede jeho hlavní konkurent v zápase se Sassuolem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Murtago

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele