29. kolo
04.04.2015 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 2:0

Fiorentina zvládla svou úlohu a zastavila rozjetý stroj jménem Sampdoria Janov. Celek z přístavního města sice měl za sebou lepší sérii zápasů, ale dnes to nestačilo. Dnešní utkání a s tím i souboj o evropské poháry vyhrála Fiorentina, která předskočila svého soka v tabulce. První branku domácích vstřelil Alessandro Diamanti, druhou pak Mohamed Salah.

Sampdoria vsadila od prvních minut na osvědčenou trojici útočníků v podání Eder, Muriel, Eto'o. Prostor před brankářem Vivianem měli čistit De Silvestri, Silvestre, Romagnoli a Regini. Jediného hrotového útočníka Fialek, kterým byl Mario Gómez, podporovalo duo Alessandro Diamanti a Mohamed Salah. Na toho si musela obrana Dorie dávat dávat obzvláště velký pozor. Dnes to ale nezvládla.

V prvních minutách utkání byla aktivnější hostující Doria. Murielova zblokovaná střela z dobré skončila skončila v zámezí. Až po pěti minutách se k ráně z větší vzdálenosti dostal Alessandro Diamanti, ale jeho pokus zablokoval Silvestre. Po deseti minutách se k ráně dostal Eder, který je v posledních týdnech ve skvělé formě. Jeho rána byla ale sražena pozornou obranou Violy na rohový kop. A z něj už Doria neudeřila.

Po patnácti minutách se osmělila Viola a Diamanti byl hodně blízko. Domácí vystihli rozehrávku Sampdorie, když obrana Dorie chybovala. Odražený míč se poté dostal do vápna k Diamantimu, který před vyběhnuvším Vivianem napálil míč těsně vedle vzdálenější tyče! Problémy v rozehrávce obou týmů dělal hodně podmáčený terén, který činil kombinaci obou týmů hodně složitou. Rohový kop na druhé straně odvrátil Silvestre, ale jen k pozornému obránci Rodriguezovi. Ten se hned rozhodl vypálit a technickou ranou napálil tyč!

Alessandro Diamanti byl hodně aktivní a obrana Dorie si na něj musela dávat velký pozor. Další velkou šanci Fiorentiny jsme viděli deset minut před konce první půle, když se Viola dostala k centru ze strany. Před dotírajícím Mariem Gómezem míč odvracel zkušený záložník Palombo. Následně se Valero snažil uvolnit dlouhou přihrávkou nabíhajícího Salaha, ale před ním se objevil jeden z obránců a míč odkopl. Tři minuty po změně stran se do šance hnal Basanta, který ale nakonec neuspěl díky intervenci Romagnoliho.

Na opačné straně využil rychlých nohou Luis Muriel, který byl ale dostižen aktivním Basantou a ten jej odzbrojil. Na přední tyči se do zakončení snažil dostat Gómez, ale byl odzbrojen Silvestrem. Muriel potáhl míč od poloviny hřiště až do vápna, ale tam trefil jen jednoho z obránců Fiorentiny. Diamanti posléze centroval do vápna, ale nikoho nenašel. Přesně po hodině hry mu to už ale vyšlo. Zkušený italský technik prošel až k vápnu a tam zakroutil míč krásně mimo dosah brankáře Viviana! Mohl slavit krásný gól a Viola vedla.

Pokud se Doria chtěla vzchopit, moc času jí soupeř nedal. Jen o tři minuty později totiž Viola udeřila podruhé. Mario Gómez vyslal do útoku Mohameda Salaha, ten předběhl své soky a zamířil přesně tam, kam Viviano nedosáhl. Egyptský útočník potvrdil, že ve Florencii se mu daří skvěle a fanouškům dopřál další dojemnou chvíli.

Pak se šance střídaly. Alberto Aquilani trefil jen brankáře Viviana, na opačné straně pálil Luis Muriel, ale mimo. Dvacet minut před koncem utkání zpoza vápna pálil Eto'o, ale míč proletěl jen asi metr vedle levé tyče. Ve druhé minutě nastaveného času druhé půle se pokoušel prosadit Gonzalo Bergessio, ale v těžké pozici pálil mimo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele