11. kolo
09.11.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol ve šlágru kola porazila Fialky

Partenopei potvrdili dobrou formu z posledních zápasů a jejich ambice rostou stejně jako výše bodů na jejich kontě. O přísun dalších tří se postaral především Gonzalo Higuaín, který rozhodl dnešní duel s Fialkami. Fiorentina je nyní až na desátém místě, zatímco Neapol se dotahuje na druhé AS.

Fiorentinu decimují mnohá zranění hráčů základní sestavy. Největší problémy má trenér Vincenzo Montella se složením útočné linie. V dnešním utkání se do základní sestavy postavili Khouma Babacar, Juan Cuadrado a Josip Iličić. V průběhu utkání se do zápasu dostal také Mario Gómez. Naproti tomu Neapol spoléhala na schopnosti Gonzala Higuaína. A dobře udělala.

Od prvních minut se oba týmy pokoušely o maximální možné tempo a velmi často se střídal majitel míče. Do dobré šance se dostával Khouma Babacar, který ale nakonec nevypálil kvůli intervenci soupeřových obránců. Po chvíli se dostal ke slovu kanonýr Gonzalo Higuaín, který se skvěle uvolnil na kraji pokutového území, ale jeho střela mířila těsně vedle tyče. Do další akce se dostal talentovaný mladík Lorenzo Insigne, který však mířil po zajímavém průniku těsně vedle.

Po chvíli se do míče opřel italský záložník Alberto Aquilani, který ale mířil těsně vedle mimo. Brankáře Rafaela Cabrala se pokoušel překonat také Khouma Babacar, který z velké dálky napřáhl a míč z jeho kopačky zamířil do břevna! Fanoušky Neapole otřásla také situace, kdy se zranil Lorenzo Insigne. Mladý hráč musel opustit hřiště v slzách a byl nahrazen Driesem Mertensem. Ve snaze fanoušky Partneopei potěšit alespoň trochu se směrem k bráně vydal Gonzalo Higuaín, který však nakonec brankáře Neta nepřekonal a mířil těsně vedle.

Po závaru před domácí brankou se nejdříve do zakončení dostal Callejón a poté i Marek Hamšík, ale obě rány byly zablokovány. José María Callejón se dostal do vápna domácích, ale z úhlu napálil míč vysoko nad branku. Konec poločasu se opět stal centrem vášnivých diskuzí a emocí, protože po rohovém kopu se přes hlavu prosadil Gonzalo Higuaín. Problém byl, že se argentinský střelec ocitl v ofsajdu a gól uznán nebyl. Na opačné straně našel Borja Valero krásným pasem Josipa Iličiće, ale jeho zakončení bylo katastrofální.

Slovinský záložní Josip Iličić se pro druhou půli posunul více do středu, což Fiorentině evidentně prospělo. Získala převahu v záložní řadě a její kombinace začaly dávat smysl. Deset minut po změně stran si vzal míč pod svá křídla rychlík jménem Juan Cuadrado a pelášil s ním vpřed, jeho nápaditou a tvrdou ránu ale brankář Rafael Cabral jeho ránu vyrazil. Z následného rohového kopu nic nebylo, navíc se Neapol dostala do přečíslení. Marek Hamšík s míčem postupoval sám na brankáře Neta, ale ten vytáhl fantastický zákrok jednou rukou a míč vyrazil.

Neapol se ale dočkala o chvíli později, když z pravé strany odcentroval zkušený Maggio, k míči se na malém vápně dral Callejón. Ten byl sice zastaven, jenže kulatý nesmysl se odrazil na hranici penalty. To je prostředí velmi dobře známé Gonzalu Higuaínovi, který si naběhl na centr a uklidil míč do sítě - 1:0 pro Partenopei.

Viola se znovu pokoušela dostat do hry, když se činila zejména její záložní řada. O jednu střelu se pokusil Mati Fernández, střela střídajícího šikuly Davida Pizarrabyla tečována mimo tři tyče. A jen boční síť nastřelil Juan Cuadrado. Neapol chtěla vést o dvě branky, ale Gonzalo Higuaín naložil se zajímavou šancí prachbídně.

Po střele z vápna už byl Cabral překonán, ale míč směřující do branky vykopl Kalidou Koulibaly, který Neapoli zachránil tři body! Neapol tedy veze z toskánské metropole cenné tři body a je na třetím místě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele