7. kolo
19.10.2014 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - SS Lazio 0:2

První nedělní šlágr na Artemio Franchi vyzněl lépe pro hostující Lazio. Římský celek se ujal vedení už v prvním poločase a ve druhé minutě nastaveného času skóre pečetil. Výhra 2:0 byla zároveň třetí výhrou v řadě. Viole se generálka na další pohárové utkání EL příliš nepovedla.

Fiorentina i Lazio se před reprezentační přestávkou zvedly a svůj zápas vyhrály, nyní však mohl naplno uspět jen jeden tým.

Úvodní půlhodina příliš fotbalové krásy nenabídla, Lazio bylo o něco aktivnějším týmem, ale do žádné větší šance se nedostalo. Podobně jako u domácích, kteří byli směrem dopředu hodně bezzubí, přesto to mohli být oni, kdo otevře skóre. Cuadrado dostal pas za obranu, ovšem kolumbijskému forvardovi scházel krok k jeho zkrocení. A pak přišla 35. minuta a přesná Candrevova přihrávka na Djordeviče, obrana Fiorentiny ho nechala před Netem trestuhodně neobsazeného a Djordevič si s pasem poradil náramně - 1:0 pro Lazio. Jinak to ale bylo nadále nemasné a neslané, Cuadrado sice zkoušel ohrozit Marchettiho, leč neúspěšně.

Montellovi svěřenci mají v letošním ročníku problém se střílením branek a i když v minulém kole vyhráli jasně nad Interem 3:0, v tomto utkání už to byla přesně ta Viola, které to vpředu moc nešlo. Nicméně do druhé půle vstoupily Fialky přeci jenom aktivněji a po Aquilaniho akrobatických nůžkách zachránila Marchettiho a celé Lazio tyčka! Kdo ale čekal, že nápor Fiorentiny vzroste, či snad, že se začne rodit více šancí, ten se zmýlil. Utkání opět upadlo do taktické a úporné bitvy, kterou oba týmy předváděly v prvním poločase.

Jestliže byl ale na hřišti někdo, kdo znamenal pro obranu soupeře nebezpečí, byl to Cuadrado. V 78. minutě hlavičkoval, ale Marchetti s jeho nepříliš razantním pokusem neměl problémy. Pokud chtěla Viola vyrovnat, musela začít více riskovat, což zároveň znamenalo nebezpečí rychlého protiútoků v podání Biancocelesti. Jeden takový vedl Lulič, kterého na poslední chvíli zastavil Savič. Ve druhé minutě nastaveného času se hostům povedl další protiútok a tentokrát měl pro Violu fatální následky. Míč po ose Onazi, Candreva, Lulič skončil v síti a o vítězství Lazia nebylo pochyb.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lazio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele