31. kolo
20.04.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Hellas Verona 0:1

Fotbalisté Fiorentiny odmítli možnost vrátit se na páté místo před Sampdorii Janov a v dohrávce kola překvapivě podlehli Hellasu 0:1. O jedinou branku zápasu se postaral až v závěru Obbadi. Domácí neproměnili hned několik šancí včetně pokutového kopu.

Velká pozornost byla samozřejmě upřena na Luku Toniho, útočník Hellasu ve Fiorentině působil a zažil zde skvělé časy. Viola si byla moc dobře vědoma, že největší nebezpečí hrozí právě od něj a na vytáhlého bombera se dobře připravila.

Každopádně Hellas toho na Artemio Franchi v prvním poločase mnoho neukázal, Fiorentina byla aktivnější a po půlhodině hry měla první šanci zápasu. Alberto Gilardino však hlavou zamířil těsně vedle. Také druhé nebezpečí přišlo ze vzduchu, ve 43.minutě našel Iličič přesně hlavu Aquilaniho, který však vysoko přestřelil.

Hned po změně stran mohl otevřít skóre Alessandro Diamanti, ale do celé věci se vložil Pisano a míč zablokoval. Šance FIorentiny začaly přibývat, Lazzari těsně minul a Aquilani jen tak tak netrefil balón. Až v 65.minutě dal o sobě poprvé vědět Luka Toni a ihned z toho bylo obrovské nebezpečí. Brankář Neto však svůj tým podržel a veronského útočníka nadvakrát vychytal. Hned za minutu došlo ke klíčovému okamžiku celého zápasu. Rafael ve vápně fauloval Gilardina a sudí odpískal pokutový kop. Nicméně tíhu okamžiku neunesl zkušený Alessandro Diamanti, Rafael ho skvělým skokem vychytal a odčinil tak předchozí zaváhání!

Nuda tím ale vůbec nekončila, ba naopak. Utkání dostalo ke konci pořádné grády, Salahovu střelu odkopával z brankové čáry Moras a na druhé straně Greco těsně minul. V 87.minutě selhal ve stoprocentní šanci Obbadi a domácí si mohli pořádně oddechnout. Nicméně ne na dlouho. Obbadi totiž dostal ještě jednou prostor a tentokrát už smrtelně udeřil. Christodoulopoulos vypálil, načež Neto jen vyrazil před sebe a číhající Obbadi dokonal pro Fiorentinu dílo zkázy. Fiorentina zareagovat nedokázala a doma šokujícím způsobem podlehla Hellasu 0:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele