16. kolo
21.12.2014 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Empoli FC 1:1

Fiorentina nenaplnila předpoklady a připsala si další neúspěch. S nováčkem z Empoli jen remizovala a toskánské derby tak vítěze nepoznalo. Domácí Violu sice poslal do vedení aktivní Juan Vargas, ale za hosty ve druhé půli srovnal mladý obránce Lorenzo Tonelli.

Hodně speciální utkání dnes čekalo na zkušeného veterána Francesca Tavana, který v dresu Fiorentiny působil jako mladík. Do prvního týmu se výrazně nikdy neprosadil, ale o motivaci měl stejně postaráno. Tým trenéra Vincenza Montelly se chtěl s rokem 2014 rozloučit důstojně a úspěšně - to znamená třemi body. To se mu ale kvůli jedné chybě nakonec nepodařilo, byť dobře začal.

V prvních minutách Fiorentina nastavila jednoznačné tempo i obraz hry, který se už neměnil. Fiorentina napadala a kombinovala, Empoli se bránilo a snažilo se udržet co nejdéle hráče Violy dost daleko od Sepeho. Ten musel včas vybíhat proti útoku Maria Gómeze, ale svou roli nakonec zvládl bez větších potíží. Z dálky to pak vyzkoušel domácí kapitán Borja Valero, ale jeho dělovce scházela přesnost. V patnácté minutě se chytal za nepříliš porostlou hlavu stejný hráč, protože neproměnil jasnou tutovku. Snesl se k němu ve vápně centr a ačkoli stál Borja Valero sám téměř na brankové čáře, nepochopitelně poslal hlavou míč nad břevno!

O dvě minuty později se pokoušel vstřelit první branku svého týmu rychlík Juan Cuadrado, který však pálil jen do připraveného brankáře Sepeho. Ten dělá Neapoli velkou radost a také dnes ukázal, proč se o něj zajímají ty největší kluby italské. K překvapení všech to ale byla Fiorentina, která mohla prohrávat. Obránci Violy totiž neuhlídali náběh Francesca Tavana, který se jednoduše dostal s míčem u nohy do šestnáctky. Nezamířil však přesně a pálil jen těsně vedle! Po půlhodině hry hlavičkoval z malého vápna Mario Gómez, ale Sepe vytasil parádní zákrok a míč vyrazil.

Tři minuty před koncem první půle obránce Stefan Savić napřáhl z hranice velkého vápna, jenže jeho pokus nebyl přesný a ráně scházela také správná rychlost. Fialkám to ale nemuselo vadit příliš dlouho, protože jen o dvě minuty později se krásnou ranou prezentoval Juan Vargas. K tomu se dostal míč na hranici velkého vápna a ačkoli balon hodně skákal, Vargas to trefil parádně a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0.

Také nástup do druhé půle se povedl více Fiorentině, která mohla pojistit své vedení. Stačilo, kdyby německý střelec Mario Gómez zamířil lépe a netrefil jen tyč. Deset minut po změně stran to německého útočníka muselo mrzet dvojnásob, protože z rohového kopu se prosadili do té doby nepříliš aktivní hosté! Míč se dostal ke skvěle naskakujícímu Lorenzovi Tonellimu, který hlavou poslal míč mimo dosah brankáře Neta!

A nebyla to jediná slabší chvíle obrany Fialek, protože Massimo Maccarone utíkal s míčem sám na Neta, ale nepropálil jej. A brazilský brankář se vyznamenal také při následné dorážce. Z hranice velkého vápna to později zkusil Juan Vargas, ale svůj druhý gól v zápase nedal. Na další nahrávku před bránu si naběhl střídající záložník Alberto Aquilani, ale skvěle před ním zasáhla obranná linie hostí, která míč zablokovala. Fiorentina se snažila strhnout vedení na svou stranu, ale její tlak byl spíše stereotypní. Gól domácí Viola nedala ani z posledního rohového kopu, který si však pohlídal brankář Sepe.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

ACF Fiorentina 3:0 Empoli FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele