15. kolo
14.12.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán vyhrálo šlágr kola nad Neapolí

Tým trenéra Pippa Inzaghiho si poradil s nebezpečnou Neapolí a po jedné brance v každém poločase může slavit cennou výhru. Tři body mu zajistily zásahy Jérémyho Méneze a Giacoma Bonaventury. Dík nim je AC na šestém místě se ztrátou pouhých dvou bodů na pátý Janov. Neapol je sedmá, ale na stejné bodové úrovni.

Není divu, že se v sektoru hostí objevil nápis "Rafa Out". Jistě nemusím překládat, co to znamená. A zejména ne fanouškům Partenopei, kteří povětšinou sdílejí tento názor. Rafael Benítez umí Neapol pozvednout, ale stejně tak s ní prohrát šokujícím způsobem po neatraktivní hře. Právě nekonzistentnost je Benítezově týmu vytýkána nejvíc. Tři body mu dnes nevynesl ani Gonzalo Higuaín, Duván Zapata nebo Marek Hamšík.

Po pár minutách úzkostlivě zdvořilých pozdravů na obou stranách a nepřesných nahrávkách se osmělil francouzský hračička Jérémy Ménez. Zkušený technik to vzal na sebe, vtrhl do vápna jako uragán a přesnou střelou po zemi na zadní tyč nedal Rafaleovi šanci zasáhnout. AC od úvodu tlačilo svého soupeře a teď se to vyplatilo - 1:0.

Do další zajímavé šance se hnal Keisuke Honda, ale ani jeho volný přímý kop nakonec neuspěl. Neapol v té době jen velmi těžce hledala cestu, jak se dostat k ohrožení soupeřovy brány. Callejón hledal nákopem Gonzala Higuaína, ale tomu míč uzmula pečlivá defenzíva. Na opačné straně se podobně "dařilo" Bonaventurovi, který hledal rozběhnutého Méneze, ale autor první branky utkání byl strážen Koulibalym. Na druhé straně Higuaín hlavou sklepával do běhu Callejónovi, ale na toho si počíhal Adil Rami a zbavil jej míče.

Po dvaceti minutách se do šance hnal David López, který rovněž neměl štěstí. Mladý španělský záložník vypálil, ale našel jen pozorného brankáře soupeřova týmu. López s rukavicemi na rukou vyrazil míč jen před sebe, ale ani dorážka Jonathana De Guzmána nevedla k úspěchu. Ke střele se nakonec dostal Bonaventura, jeho přízemní rána ale bránu soupeře neohrozila. Do další palebné pozice si naběhl Riccardo Montolivo, ale ani on nepochodil podle představ. Do velké šance se dostal Poli, který si nejdříve ve vápně poradil s Lópezem, ale následně minul tyč!

Málem jsme se krátce před poločasem dočkali vlastní branky, když si střílený centr Gonzala Higuaína těsně vedl vlastní brány srazil Philippe Mexès. O chvíli později uzavřel poločas zajímavou střelou mladík Jorginho, ale brána AC zůstala zamčena. Neapol se vůbec snažila přijít na způsob, jak se dostat ke srovnání. A útočila překvapivě nejčastěji střelami z velké dálky. Po Higuaínově pokusu se do rány položil také Jonathan De Guzmán, ale ani on nemířil přesně.

Utkání definitivně rozhodl Giacomo Bonaventura, který se pět minut po změně stran radoval z druhého gólu Rossoneri. Nejprve se míče chopil na kraji hřiště Pablo Armero, odcentroval a na míč si krásně vyskočil nevysoký Bonaventura. Někdejší hráč Atalanty Bergamo se radoval ze své třetí branky v sezoně.

O pět minut později se s míčem u nohy prohnal až do nebezpečných "vod" Jérémy Ménez, který následně našel volnějšího Poliho. Ani ten se ale nezapsal do listiny střelců. Neapol jen těžko stíhala rychlost svého soupeře a dalším důvodem pro odvolání trenéra Beníteze se mohla stát situace, kdy Keisuke Honda potáhl míč po straně a předložil jej Montolivovi. Ten ale pálil těsně vedle. K zajímavé ráně se dostal Wlater Gargano, ale ani on brankáře Lópeze nepřekonal.

Až tři minuty před koncem zápasu se k míči dostal Gonzalo Higuaín a skvělou ranou přinutil brankáře Lópeze k těžkému zákroku. Ten španělský gólman zvládl na jedničku a skóre se neměnilo. A neměnilo se ani v nastaveném čase, když se k hlavičce prodral střídající Duván Zapata. López ale také v tomto případě stál na svém místě a míč lapil!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1....FORZA GRANDE AC Milan......

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele