35. kolo
28.04.2014 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Juve otočilo vývoj utkání se Sassuolem a Scudetto se blíží

Juventus opět dokázal, že v otáčení výsledků, které se pro něj vyvíjejí nepříznivě, na něj má málokdo. Dnes večer v dohrávce 35. kola sice prohrávalo se Sassuolem, ale nakonec vývoj zápasu otočilo a díky brankám Carlose Téveze, Claudia Marchisia a Fernanda Llorenteho zvítězilo.

Co je však ještě důležitější, je fakt, že díky tomuto vítězství se náskok turínského giganta na druhé AS Řím opět navyšuje. To znamená, že mistrovské Scudetto je stále blíže! Fanoušci Staré dámy ale museli nějakou dobu řádně trnout, protože Sassuolo se nezaleklo významného soupeře a od prvních minut dávalo jasně najevo svou touhu hrát.

Nicola Sansone se postaral o první velkou šanci, když zpoza šestnáctky mezi dvěma obránci Juventusu napřáhl k přízemní střele, která těsně minula pravou tyč! Brankář Gianluigi Buffon si nejspíš hodně oddychl. Juventus musel zastavovat akce Sansoneho a hodně velkou chutí vyzrát na jeho obranu hýřil také Simone Zaza. Velkou slabinu pro domácí celek představovala vynucená absence talentovaného útočníka Domenica Berardiho, jenž je spoluvlastněn právě turínským Juventusem.

Už po devíti minutách ale osmigólový Simone Zaza dokázal zastoupit Berardiho se vší parádou a vstřelil Buffonovi nečekanou branku! Nicola Sansone přistrčil míč na Simoneho Zazu, který mezi dvojicí obránců Juventusu dokázal proniknout až k hranici šestnáctky a vzápětí napřáhl k přízemní diagonální střele, která zapadla přesně k pravé tyči - 1:0.

Sassuolo potřebovalo vyhrát. A to nejen proto, že trenér Eusebio Di Francesco slíbil podporu římským Giallorossi kvůli dlouholeté spolupráci, ale především proto, že Sassuolo bojuje o samotné zachování prvoligové příslušnosti. Na sedmnáctou Bolognu ztrácí o trochu lepší skóre, jinak jsou si bodově oba týmy rovny. Nicola Sansone se následně mohl postarat o ještě větší překvapení, když na jeho technické řešení ani dva obránci Staré dámy nestačili. Ale Sansoneho rána se nakonec mezi tři tyče nevešla.

Také Bianconeri o sobě dali vědět, protože Carlos Tévez napodoboval Sansoneho pokus více než zdatně. Brankář Gianluca Pegolo musel zasahovat také proti pokusu Paula Pogby, který vůbec nemířil špatně. Tlak turínského obra pomalu narůstal a brzy se projevil také na skóre. Claudio Marchisio posunul míč do středu hřiště na Carlose Téveze, který zpoza šestnáctky napřáhl pravačkou k parádní střele a pro tu musel brankář Pegolo až do sítě!

Krátce před koncem první půle si mohlo Sassuolo své vedení vzít zpět, ale Simone Zaza tentokráte pohořel na skvělém výkonu brankáře Buffona. Od úvodních minut druhého dějství hráči hostí jasně ukazovali, že v kabině musela v rámci přestávky proběhnout hodně nepříjemná scéna s prudkými emocemi trenéra Conteho. Do druhé půle totiž Juve vstoupilo aktivněji. Carlos Tévez dostal dobrou přihrávku od Mauricia Isly, přistrčil si míč do šestnáctky a jen skvělý zákrok brankáře Pegola mu zabránil v oslavě. Podobně se vedlo také Pirlovi, který ránu tečovala obrana Sassuola na rohový kop.

Útok dvojice Zaza - Sansone mohl být pro Juve smrtící a stačilo málo, aby druhý jmenovaný slavil gól. Po krásné akci Sassuola ale mířil těsně nad břevno. O mnoho lépe mířil na druhé straně Claudio Marchisio, jenž využil geniálního pasu od Pirla za obranu a perfektním volejem uklidil míč mimo dosah Pegola - 2:1.

Juve v pohodě kontrolovalo hru a Tévezova rána dokonce orazítkovala tyč. Ale přesto si Stará dáma nedávala dostatečný pozor a mohlo ji to mrzet. Stačilo, kdyby střídající Sergio Floccari volil méně razantní střelu. Takto si nakonec Buffon mohl oddychnout. Stejně tak celý Juventus, pro který tři body pojistil Fernando Llorente. Stephan Lichsteiner našel uprostřed šestnáctky přízemním centrem z pravé strany právě vysokého útočníka, který parádní patičkou poslal míč do sítě - 3:1 a Scudetto se blíží svému dalšímu majiteli.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tím, že nebude hrát Berardi, to pro nás bude ještě lehčí, tipuji 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
hradec

US Sassuolo 1:3 Juventus FC

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
smazaný uživatel

frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Flores 1:2 Pirlo,Llorente

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele