15. kolo
08.12.2013 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Coriniho léčba nadále účinkuje, Sassuolo prohrává

V tabulce bylo Chievo ještě nedávno na chvostu tabulky. Od zápasu s městským rivalem ale stoupá strmě nahoru, za což mohou nadšení fanoušci děkovat především jednomu muži - trenéru Eugeniu Corinimu. Právě bývalý bojovník ze středu pole symbolizuje veronské zmrtvýchvstání, což dokázal také dnes.

Co znamená výsledek pro tabulku? Sassuolo se ocitá v bezprostřední blízkosti sestupové zóny, zatímco z ní vybředlo Chievo a usadilo se na patnácté příčce. Klíčový zápas o únik z tohoto nechvalně známého prostoru tedy zvládli lépe Mussi Volanti a potvrdili, že pod trenérem Eugeniem Corinim se jim daří najít ztracenou sebedůvěru. Dnes jim výhru vystřelil zkušený útočník Cyril Théréau.

Úvod zápasu zastihl v lepší formě domácí celek, do první šance se probojoval mladík Berardi. Na něj navázal Antonio Floro Flores, ke kterému se snesl centr. Zkušený útočník ale v zakončení selhal a ránu namířil jen těsně vedle tyče. Na opačné straně hřiště se něco podobného povedlo pozdějšímu hrdinovi Théréauovi, který pro změnu napálil jen připraveného brankáře Pegola. Pomalejší tempo pokračovalo stejným způsobem i po většinu první půle, z nepříliš pohledné podívané můžeme vyzdvihnout snad jen pokus Estigarribiy, který se po samostatném úniku dostal tváří v tvář brankáři Pegolovi. Ten ale včas vyběhl a celou akci zachytil.

Ke konci prvního poločasu musel Pegolo znovu do akce a pravděpodobně ještě teď jej bolí rukavice po bombě srbského záložníka Ivana Radovanoviće. Druhá půle zase byla zcela v režii hostí, kteří se vzchopili ke smysluplnější ofenzivní akci. Deset minut po změně stran se v pokutovém území nejlépe zorientoval zkušený střelec Cyril Théréau, jehož pokus se od tyče odrazil za brankovou čáru - 1:0 pro Coriniho tým.

Dvacet minut před koncem utkání se nováček první ligy pokusil o srovnání, když se do šance prodral opět celkem aktivní Antonio Floro Flores. Jeho hlavička ale skončila v náruči brankáře Christiana Puggioniho. Ten ve druhé půli příliš práce neměl, nevyrušili ho ani mladíci jako Marrone, Berardi či Zaza. Sassuolu nepomohl ani rychlík Ezequiel Schelotto, takže se Mussi Volanti mohou radovat z cenných tří bodů a nadále chvalořečit vliv nového trenéra.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele