34. kolo
19.04.2014 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zebry zastavily Neapol, remizovaly s ní 1:1

Udinese se podařilo zaskočit Partenopei. Neapol sice vedla díky brzké brance Josého Callejóna, ale nakonec se body dělily. Zebrám se podařilo překonat brankáře Pepeho Reinu díky brance Bruna Fernandese. Neapol neunesla tíhu okamžiku a ještě v nastavení druhé půle byl vyloučen Federico Fernandez.

Venkovní zápasy letos Neapoli příliš nevycházejí a ten dnešní nebyl výjimkou. Partenopei postrádali například Gonzala Higuaina, který v útoku hodně chyběl. Jeho náhradník Duván Zapata se nedokázal popasovat s urostlými stopery Udinese příliš dobře. Hosté sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale taktika Udinese na spoléhající na rychlé protiútoky také slavila úspěch.

Od prvních minut se s míčem často potýkal José Callejón, jehož rychlé nohy činily obráncům Zeber problémy. Prvotní útok Neapole ale skončil kvůli nepřesnému centru do vápna, kam si nikdo z hráčů hostujícího celku nenaběhl včas. Pepe Reina byl poprvé s ofenzivními sklony Zeber konfrontován po patnácti minutách, kdy se celkem povedenou ranou snažil poslat Udinese do vedení Bruno Fernandes. S jeho pokusem si ale Reina poradil bez větších potíží.

Po pětadvaceti minutách se zastřeloval Marek Hamšík a po něm také mladý italský záložník Lorenzo Insigne. Ten sice obdržel zajímavou nahrávku v pokutovém území, ale příliš nepočítal s odskokem a míč napálil hodně mimo. Zebrám se povedlo zamířit na Reinovu bránu velmi zajímavým pokusem, když si Badu naskočil na centr a hlavou zakončil těsně vedle tyče. Obranná linie Neapole ale jinak zvládala nátlak svého soupeře bez větších potíží.

Domácí tým se však nevyvaroval chyb v obraně a pykal za to. Skvělou akcí se prezentoval José Maria Callejón, který střelou z voleje překonal mladého Simoneho Scuffeta a poslal Neapol do vedení!

Po návratu ze šaten se do větší příležitosti jako první dostali domácí borci, ale Bruno Fernandes si ve sprintu příliš předkopl míč a celá akce přišla vniveč. Po dalším pokusu Fernandese spálila Neapol obrovskou šanci, když se Lorenzo Inisgne nepochopitelně netrefil a z malého vápna poslal míč jen těsně vedle tyče! Přitom jej nikdo z protihráčů příliš neobtěžoval a talentovaný útočník měl opravdu velkou šanci. A to Neapol hodně mrzelo. Jen o minutu později se totiž z nenápadné akce prosadili domácí. Jak se zakončuje z podobné pozice, to ukázal Insignemu Bruno Fernandes, který na malém vápně zakončil bezchybně a srovnal!

Murielova rána z větší vzdálenosti nenašla svůj cíl, takže brankář Reina mohl v klidu vykopávat. Na druhé straně došlo ke střídání a nevýrazného Duvána Zapatu vystřídal makedonský střelec Goran Pandev. Rána Badua o pár minut později se do brány nevešla, neb mířila asi o dva metry mimo. Spolupráce Marka Hamšíka s Josém Callejónem nevedla ke gólu, podobně se vedlo také Insignemu. Neapol celkově nehrála špatně, ale doplatila na dobrou defenzívu Zeber a především na neschopnost pořádně zakončit. Přesto je tým trenéra Rafy Beníteze třetí a nikdo jej o toto místo jen tak nepřipraví.

Udinese se ještě chtělo pokusit zvrátit stav utkání a třeba získat tři body. Domizzi v závěru ještě posílal do vápna nahrávku na Pereyru, ale mladý útočník minul. V závěru neudržel emoce na na uzdě Federico Fernandez a po faulu obdržel svou druhou žlutou kartu. Sudí Calvarese jej poslal do kabin. Nic se ale již na výsledku nemění a Zebry jsou čtrnácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musime už venku zabrat 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

Udinese Calcio 1:3 SSC Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuji chlapcum z Neapole... krasnych par tisic mohlo bejt doma .Tragedi...

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu si nás podcenil, ale co, to už je jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Dival jsem se na zapas s AS, ve kterem udine hralo spatně, z toho jsem usuzoval, že neapol je jasnej favorit :)) kor kurz 2,3 :) ale jak rikas, je to jedno

Reagovat
advokat

Má to niekto šťastie, ako Benitez.Raz vyhral s Liverpoolom LM a odvtedy sa s ním vezie, že je to špičkový tréner. Neskôr ho odtiaľ vykopli, lebo hrali najškaredší futbal, ale jeho povesť neutrpela. Je to tak napriek žiadnym výsledkom - veď to je chyba hráčov.Keď to v Liverp. nešlo, išiel do Interu, kde mu Mou nechal víťaza LM a on nič, vykopli ho. Dlho bol bez angažma, komentoval bundesligu ako expert. Potom zrazu išiel do Neapola a je okolo toho veľa reči, aha expert je tam. Jeho výsledky sú také isté, ako trénera predtým, len s jedným rozdielom: Mazzari dosiahol tie výsledky s kádrom, aký mal, bez obrovských nákupov. Prišiel benitez a nakúpili mu hráčov za vyše 120 mil eur, smial sa z toho aj Conte ( Higuain, Callejon, Albiol...) Takže priplatilo sa 120 mega oproti Mazzarimu a výsledky sú tie isté, ale budú hrať opäť LM a okolo Beniteza bude aureola elitného trénera.Tak sa aj tvári, furt si čosi zapisuje, zrejme vie písať.V Chelsea dosiahol aj EL, ale fanúšikovia o ňom nechceli ani počuť, aj keď vraj pripravil plán rozvoja tímu, zrejme za nejakých 150 mega. Dajte toľko peňazí hociakému trénerovi v našich končinách a on to dokáže, aj Franta Straka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele