33. kolo
14.04.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Juve veze tři body z Udine

Cenné vítězství, které dost možná definitivně ukončilo naděje AS Řím na titul. I tak by se dalo hodnotit dnešní utkání mezi domácími Zebrami a vítězným Juventusem.

Juventus musel reagovat na výhru AS Řím a povedlo se mu to skvěle. Nečekalo jej nic lehkého, protože u Di Nataleho nikdy nevíte, co si nachystá, ale tři body si nakonec hosté do Turína odvezli. V zápase proti sobě nastoupili dva výteční brankáři. Legendární Gianluigi Buffon na jedné straně, talentovaný zázrak Simone Scuffet na straně druhé. Pouze lavička čekala na Carlose Téveze.

Zebry hrály se Starou dámou zpočátku velmi vyrovnanou hru a jejich návštěvy na polovině hostí se stupňovaly. Často je ale kazily nepřesné nahrávky či individuální chyby. A nutno dodat, že obranná linie Juve ve složení Caceres, Ogbonna, Chiellini je také dostatečně zkušená. Překonat ji chtěl například kapitán Di Natale, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Podobně se vedlo také francouzskému záložníkovi Paulu Pogbovi, který narazil na obranný val Udinese.

Šanci ukázat se dostal Sebastian Giovinco, kterému v posledních měsících pšenka příliš nekvete. Dnes ale dostál pověsti technického šikuly a po patnácti minutách se procpal ke střele. S tou si Scuffet poradit nedokázal, neb byla skvěle trefená - Juve vedlo o jednu branku.

A hráč s přezdívkou Formica Atomica nemusel zůstat u jediné trefy. Stál totiž na začátku další zajímavé akce, která však díky snaze brankáře Scuffeta skončila mimo tři tyče. Respektive, Juventus dostal šanci zahrávat rohový kop. Ten sice vzhledem k výškovým parametrům Giovincovi mnoho šancí nedává, ale Juventusu to vadit nemuselo - na hlavičky má několik jiných hráčů. Jedním z nich je Fernando Llorente, na něhož se také soustředila veškerá pozornost. Právě vysoký Španěl se radoval z gólu, i když ho nevstřelil hlavou. Využil jen vyražení míče po střele Pogby a míč doklepl do prázdné brány.

A od té doby se Juventus jednoznačně ujal otěží zápasu. Vedl, kombinoval, dominoval. Udinese se spoléhalo spíše na individuální talent borců jako Antonio Di Natale či podhrotový záložník Fernandes. Právě z jejich kombinace vzešla zajímavá akce, kterou na poslední chvíli likvidoval Giorgio Chiellini. První poločas tedy Zebrám příliš radosti nepřinesl.

V úvodu toho druhého se Juventus opět dostával snáze k zakončení, i když brankář Simone Scuffet si nemusel připisovat žádný složitý zákrok. Di Nataleho schopnosti byly k vidění deset minut po změně stran, když kapitán domácích dostal příležitost zahrávat volný přímý kop. Ani z něj ale Buffon nekapituloval. Pro míč do sítě naopak málem znovu musel Scuffet, kterého zachránila pravá tyč. Rychlík Giovinco oklamal stíhajícího soupeře a vypálil téměř dokonale.

Ani posílení ofenzívy po příchodu Luise Muriela Udinese nepomohlo, protože obranná linie před brankářem Buffonem si své úkoly náležitě plnila. K vidění bylo mnoho vzájemných potyček, zejména u urostlého dua Danilo - Llorente. Deset minut před koncem řádné hrací doby se ze hřiště poroučel kapitán Di Natale, jehož nahradil dravý mladík Nicolás López. Ani tomu ale obrana Staré dámy nedovolila příliš. Zvýšit uvadající tempo hry se pokoušeli střídající Pablo Daniel Osvaldo a Mirko Vučinić, ale největší šanci z konce utkání si připsalo Udinese.

Dvě minuty před koncem se do zakončení prodral obránce Domizzi, který vyslal na brankáře Buffona tvrdou ránu. Zkušený reprezentant si ale prostor u tyče pohlídal a míč vyrazil na rohový kop. A v samotném závěru se neprosadil ani mladík Pereyra, který ranou orazítkoval pouze tyč.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
scr

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad budeme hrát na 2 hroty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Airus

GG

Reagovat
Fridgiee

Za co dostal Bonucci kartu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele