31. kolo
30.03.2014 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 0:0

Fiorentina dál pokračuje ve značně nevyrovnaných výkonech a připisuje si pouhý bod z utkání se Sampdorií. Navíc se bez střelců Pepita Rossiho a Maria Gómeze nedokázala ani prosadit.

Fialky nedokázaly vstřelit domácímu celku ani jeden gól, což mělo při podobném vývoji na straně Dorie logicky za následek konečnou dělbu bodů. Minuty v první jedenáctce si mohl připsat například polský talent Rafal Wolski, který je však pro vedení toskánského celku spíše zklamáním. Dnes dostal šanci na revanš, ale potvrdil to, co platí pro celý tým trenéra Vincenza Montelly - bez zraněné střelecké formace se mu zkrátka nedaří.

Viola mohla navíc i poměrně rychle prohrávat, když se Éder dostal do vápna, počkal si na přihrávku, kterou zpracoval a poměrně dobře vystřelil. Brankář Neto však zasahovat nemusel, protože projektil z kopačky soupeře nakonec zamířil mimo tři tyče. Fanouškům hostujícího týmu se muselo ulevit, protože rána to vůbec nebyla špatná a brankář Neto by zřejmě neměl šanci na zákrok.

Prapor toskánského celku se snažil povznést Alberto Aquilani, který se pokoušel nahrávkou oslovit nabíhajícího spoluhráče Alessandra Matriho, ale spolupráce dvou italských ofenzivních talentů se příliš nedařila. Silná záložní formace Violy se snažila najít cestu přes dobře fungující obrannou linii Dorie pomocí kombinace, ale když se nevedla, museli se hosté prosazovat střelbou. V týmu Montelly samozřejmě nechybí elitní střelci z větší vzdálenosti, ale ani Borja Valero dnes neměl svůj den a pálil mimo tři tyče.

Sampdoria se však také v útoku příliš nečinila a její souhra nedělala obraně Fiorentiny žádné větší potíže. Po faulu na Angela Palomba se do zakončení dostal Gabbiadini, ale jeho obstřel zdi ztroskotal na dobrém zákroku brankáře Neta, který rychlými reflexy míč pohlídal. Svou šanci na první branku měla také Fiorentina, kterou mohl do vedení před odchodem do kabin poslat Mati Fernández, ale jeho pokus mířil těsně vedle tyče!

Druhou půli opět začali lépe domácí, kterým nechybělo mnoho k oslavě první branky. Soriano kombinoval s Maxim Lópezem, ale ani tato spolupráce nevedla ke zlepšení bezbrankového stavu. Na svém místě byl totiž opět pohotový brankář Neto, který si s umístěným projektilem výtečně poradil. Tlak Fiorentiny se z oblasti teorie přenesl do praxe, ale ani opětovné obléhání domácí brány nevedlo ke změně skóre. Až deset minut před koncem utkání se do míče opřel Juan Manuel Vargas, který namířil svou ránu pod břevno. Balon se ale od brankové konstrukce odrazil jen k zemi a čáru nepřekročil celým objemem. Viola si tedy s Dorií body pouze dělí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Sasha

Nemají ty poháry náhodou jisté přes coppu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele