35. kolo
27.04.2014 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín FC - Udinese Calcio 2:0

Zebrám se dnes nedařilo, protože narazily na konsolidovaného soupeře. Ten se opírá především o formu dvojice Alessio Cerci - Ciro Immobile. A také nejlepšímu střelci Serie A se podařilo skórovat.

Hned v začátku zápasu se hosté tlačili do útoku. Již ve čtvrté minutě mohl pálit v dobré pozici Pinzi, ale neposedný míč mu odskočil v poslední chvíli od nohy. Domácí ale chtěli svým fanouškům ukázat, že svůj střed tabulky si umějí obhájit.

Posílalo do malého vápna nebezpečné centry, které ale nekončily žádnou velkou šancí. Fanoušci tak čekali až do 16. minuty, kdy se domácí odhodlali ke změně přístupu. Místo centru poslal Immobile do běhu Omara El Kaddouriho, který si velmi rychle naběhl do vápna a rychlou přízemní střelou poslal balón k bližší tyči bezmocného brankáře Scuffeta. Hráči Granaty tak ukázali, že si své místo v první desítce zaslouží.

Hned po vstřelené brance byl domácí celek na koni, ovšem nadšení mu nevydrželo dlouho. Nejčastěji zmiňovaným hráčem hostů z Udinese byl Muriel, který se po přihrávkách spoluhráčů dostal k zajímavým šancím zakončovaných střelou i hlavou. Bohužel pro svůj celek ale nemířil dostatečně přesně.

V 31. minutě si postavil míč proti brance Scuffeta domácí Immobile po faulu na Cerciho. Jeho pokus ale minul vymezený prostor brankové konstrukce. Velmi brzký konec v tomto zápase zažil domácí Vives. Jeho zdravotní potíže měly za následek vystřídání Tachtsidisem. Přesto turínský celek nikam nespěchá a snaží se především držet míč na kopačkách. Před odchodem do šatny si oba celky vypracovaly velmi slibné šance.

Nejdříve se ve vzduchu netrefil přesně hostující Pereyra, poté na opačné straně centr Immobileho a následná hlavička El Kaddouriho minula těsně branku a dvě minuty před koncem normální hrací doby trefil Immobile obránce, který zahrál rukou, ale pokutový kop nařízen nebyl.

Hned v druhém poločase se snažil aktivní Immobile napálit míč po přihrávce od sprintujícího Cerciho správným směrem ale na poslední chvíli se mu do cesty připletl obránce. Cerci o dvě minuty později dostal míč, kde mohl zakončovat do prázdné branky, ale netrefil míč vůbec ideálně.

V 52. minutě se znovu ukazovalo, že hráči Udinese mívají velké mezery ve své defenzivní řadě. Po straně se nikým nehlídaný Immobile řítil sám na branku a z úhlu minul branku Scuffeta jen o milimetry. Proto tlak Turína dostal i zaslouženou odměnu. Již o šest minut později obrana Udinese znovu zaspala a byla potrestána. Immobile dostal krásný pas za obranu, kde pálil do protipohybu brankáře a navýšil tak vedení svého celku.

Deset minut před koncem mohlo být definitivně rozhodnuto. Střídající Tachtsidis se prezentoval rychlým únikem a následnou ranou. Tentokrát byl ale Scuffet na místě včas a zachránil tak svou děravou obranu. Do konce utkání již hostující ale nedokázali vytvořit žádnou větší šanci a tak Turínu dvoubrankové vedení vydrželo a stačilo ke třem bodům.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele