33. kolo
13.04.2014 15:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Neapol přestřílela oslabené Lazio

Z dnešního odpoledne musí odcházet nadšen nejeden nezaujatý divák. Program Serie A byl doslova naplněn krásnými akcemi, mnoha brankami a zajímavými výsledky. O jeden z nich se zasloužila domácí Neapol, která přivítala ambiciózní Lazio Řím.

A z tohoto duelu odcházela velmi pozitivně naladěná. Skvělé chvíle prožil zejména střelec Gonzalo Higuain, který opět jednou potvrdil svou formu a kritikům svého umění zavřel ústa hattrickem. Lazio se sice dostalo do vedení díky brzké ráně Senada Luliće, ale Neapol vývoj celého utkání otočila ve svůj prospěch. Jistě jí k tomu pomohlo i vyloučení Lorika Cany z kraje druhého poločasu.

Lazio se muselo od prvních momentů hry bránit, zejména dvojice Faouzi Ghoulam - Lorenzo Insigne nedávala obraně Binacocelesti spát. Mírný tlak svěřenců trenéra Rafy Beníteze demonstroval také Gonzalo Higuain, který se pokoušel propálit obranný val stojící před ním, ale Lazio nepovolilo. Lazio pochopilo, že pokud chce získat alespoň nějaké body, bude muset zabrat a zlepšit se zejména směrem dopředu. To se povedlo Antoniovi Candrevovi, který proběhl po straně až k vápnu a tam předkládal míč kapitánovi Maurimu. To sice není primárně útočník, ale přesto mohl svou přízemní střelu trefit o něco lépe.

Velký zápas čekal makedonského útočníka Gorana Pandeva, který strávil dlouhá léta právě v dresu římského Lazia. Dnes stál na opačné straně barikády a snad jen díky nedorozumění s Henriquem se neradoval z první branky.Tu naopak vstřelilo Lazio Řím, protože Stefano Mauri doručil do pokutového území míč spoluhráči Senadovi Lulićovi, ten se obtočil kolem svého strážce a nechytatelně zavěsil.

Ani inkasovaná branka ale s herním projevem Neapole příliš nezamávala, takže se domácí dál ujímali aktivity a snažili se tvořit hru. Nedávali si ale pozor na rychlé brejky svého soka a to se jim mohlo zle nevyplatit. Felipe Anderson se totiž s míčem dostal před Raula Albiola a brankář Pepe Reina měl velké štěstí, že stál ve správný čas na tom správném místě a míč vyrazil na rohový kop. Srovnat chtěl Lorenzo Insigne, který poslal do pokutového území skvělý pas a čekal, co vymyslí Behrami. Ten se nerozpakoval a míč napálil směrem na brankáře Etrita Berishu.

Tlak Neapole sílil a Partenopei se brzy dočkali zaslouženého vyrovnání. Dnes téměř neviditelný belgický záložník Dries Mertens vzal odpovědnost na svá bedra a po pár krocích s míčem tvrdě vypálil. Brankář Berisha neměl šanci zareagovat a plachtil zbytečně - 1:1.

Problémy pro Lazio nastaly krátce po změně stran, když Mertens opět rozkmital své rychlé nohy a stíhající Cana jej zastavoval ve vápně a ještě k tomu nedovoleně. Sudí Luca Banti neměl jinou možnost a záložníka Lazia vyloučil. Co víc, k puntíku se postavil Gonzalo Higuain a přesnou ranou poslal Neapol do vedení!

Je jasné, že Lazio se začalo spoléhat na náhodu a územní převaha připadla Neapoli. Ta se pokoušela opět tvořit hru a dostávat se do šancí, ale Římané velmi dobře a pozorně bránili. Neubránili ale Gonzala Higuaina, který si z nich udělal dobrý den. Centr Lorenza Insigneho na argentinského střelce obrana Lazia nezablokovala a někdejší hvězda Realu Madrid si poradila i s Novarettim. Následně vypálil na brankáře Berishu a ten se natahoval marně.

Zdálo se, že víc branek už neuvidíme, ale ani jeden z týmů se nevzdával naděje na body. Lazio i v početním oslabení vyvinulo se závěrem utkání na Neapol tlak, po kterém se do pokutového území domácích prohnal Ogenyi Onazi a prostřelil brankáře Reinu! Ten si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. To nic neměnilo na velkém večeru pro Higuaina, který v nastaveném čase druhé půle opět předskočil Novarettiho a přehodil i brankáře Berishu!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
scr

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele