38. kolo
18.05.2014 20:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Neapol deklasovala Hellas pěti góly

Verona sice překvapila, ale její poslední zápas jí nevyšel. Tamní Hellas přijel pod Vesuv, aby změřil síly s Neapolí. Výsledek je možná až příliš krutý, ale zasloužený. Rafael lovil míč ze své sítě pětkrát, zatímco Doblas pro něj musel jen jednou.

Neapoli v tomto duelu o nic nešlo, už několik kol má totiž jisté třetí místo a s ním i předkolo Ligy mistrů. Hellas Verona ještě měl o co hrát. S dalšími pěti týmy totiž hrál o šestou příčku a kvalifikování do Evropské ligy. Nejblíže měl tou dobou ke kvalifikování šestý Turín s šestapadesáti body, Hellas měl o dva body méně, stejně jako AC Milán. Parma měla pětapadesát bodů a Turín pronásledovala.

Bylo jasné, že ani jeden z týmů nic nepodcení. Partenopei hráli před vlastními fanoušky, o motivaci Hellasu již byla řeč výše. Do základní jedenáctky se dostali hráči jako Maggio, Callejón nebo Zapata s Mertensem. Hellas spoléhala na Toniho nebo Iturbeho. Šťastnější byla prve jmenovaná parta, protože už po necelých pěti minutách šla Neapol do vedení.

Dries Mertens na sebe natáhl dvojici protihráčů a postupoval směrem k braně. Tam si všiml nabíhajícího spoluhráče Callejóna, který dostal míč přesně do běhu a prostřelil bezmocného brankáře Rafaela! Brzké vedení ale nemuselo stačit, protože na přímý volný kop si naskakoval vysoký Luca Toni. Ten bojuje s Cirem Immobilem a Carlosem Tévezem o pozici nejlepšího ligového střelce, ale v úvodu dnešního duelu svou sbírku nerozšířil.

To se naopak povedlo Duvánu Zapatovi, kterému dali obránci hostí chvíli prostoru, a on toho bezezbytku využil. Kolotoč roztočil Lorenzo Insigne, který našel Driese Mertense. Ten nesobecky vybídl právě Zapatu, který míč zpracoval, obtočil se kolem obránce a vypálil na opačnou stranu Rafaelovy brány!

Demolice nováčka soutěže pokračovala a jeho šance na Evropskou ligu se povážlivě snižovaly. Po chvíli se totiž k míči dostal defenzivní záložník Jorginho, skvělým pasem vybídl nabíhajícího Callejóna a ten ještě lépe centroval na neobsazeného Zapatu. Mladý útočník už si rady věděl a vstřelil svůj druhý gól v zápase!

I v dresu hostí se mohl prosadit útočník číslo jedna dnešního výběru, ale Luca Toni byl v době nahrávky v ofsajdovém postavení, které mu neumožňovalo pokračovat a veškeré vzrušení tedy bylo zbytečné. Nechybělo mnoho a rozdíl mohl být ještě větší. Dries Mertens kouzlil s míčem kolem vápna a po jednoduché fintě vypálil - míč prošel brankáři Rafaelovi pod rukou, ale za brankovou čáru se nedokutálel!

Neapol do druhého poločasu sice nastoupila, ale delší dobu se v něm nijak neangažovala. Hellas převzal aktivitu, ale chyběla mu zkušenost, síla i technická stránka na to, aby výsledku dodal alespoň náznak dramatičnosti. Jeho hru charakterizovalo množství nepřesností, které se stávaly osudným celému hernímu projevu. Hlavní zbraní Neapole je schopnost vytěžit i z malých chyb maximum, což dnes ukázala naprosto jasně. Střídající Michelangelo Albertazzi chtěl malou domů poslat míč svému brankáři, jenže do míče kopl příliš slabě, doběhnout jej dokázal Dries Mertens a obešel také brankáře Rafaela - 4:0.

Ani to ale Hellas nezlomilo. Ve svém středu má zázračného mladíka Juana Manuela Iturbeho, který proběhl skrz tři obránce a po faulu na svoji osobu se postavil k přímému volnému kopu. Jeho exekuci provedl parádně a míč zamířil za bezmocného Doblase!

Dvacet minut před koncem brankáře Rafaela zajímavou střelou pod břevno protáhl ještě střídající Juan Zuniga, ale Rafael výtečně vyrazil nad. Ani Rafaelův zákrok ale nestačil na rychlou kombinaci domácích, kterou po ose Lorenzo Insigne - Dries Mertens druhý jmenovaný zakončil přesnou ranou k tyči! Verona se sice nevzdala a například Juanito postupoval sám na Doblase, ale skóre už se nezměnilo. A to i zásluhou výtečného Rafaela. Benítezův tým přesto exceloval a diváci odešli nadšení.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Luca dá hattrick, vyhraje tabulku střelců a Hellas se možná podívá do EL

Tip 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele