29. kolo
23.03.2014 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslabená Neapol nestačila na Violu

Souboj o druhé místo nabývá dalšího zlomu, protože na výhru AS Řím nezareagovala Neapol ideálně a díky rozhodující brance Joaquína prohrála s Fiorentinou. Nutno dodat, že domácí hráli velmi dlouho bez vyloučeného Faouziho Ghoulama.

Druhé místo může dál náležet pouze AS Řím, které díky vývoji v tomto kole navýšilo svůj náskok. Fiorentina totiž Římanům pomohla a obrala Neapol o všechny tři body. Bezpochyby jeden z hlavních "taháků" Serie A si připsal slavný stadion San Paolo, jehož vášniví fanoušci jsou zvyklí na ofenzivní pojetí hry a vítěznou radost na konci utkání. Dnes se ale nedočkali ani jednoho. Až po deseti minutách jsme viděli první velkou akci, když se do zakončení dral Gonzalo Higuaín. Hvězdný střelec a argentinský reprezentant úspěšně plní své střelecké statistiky a daří se mu navazovat na pověst kanonýra, již si v dresu Realu Madrid vydobyl.

Na kraji vápna také vystřelil, ale brankář Neto byl vzorně připraven a ránu vyrazil. Muselo uplynout dalších deset minut, než se fanoušci znovu dočkali nějakého vzruchu. Brankář Pepe Reina jinak bez větších potíží stahoval míče pod svoji ochranu a tu udílel také většině spoluhráčů. Neapol mohla děkovat Reinovi za to, že neinkasovala dřív. Jako první se do vedení naopak mohli dostat hráči Partenopei, mezi nimiž se dlouhodobě snaží získat ztracenou formu Slovák Marek Hamšík. Ten se po zranění spíše hledá a nejinak tomu bylo také dnes.

Brankář Neto střelu slovenského záložníka vyrazil a jinak si počínal velmi dobře i ve zbytku utkání. To si naopak za rámeček nedá Faouzi Ghoulam, který se nechal vykartovat, když sestřelil pronikajícího Bakiće. Ten běžel sám na brankáře a Ghoulam jej ve snaze zabránit gólu zastavil nedovoleně. Automaticky tedy viděl červenou kartu a oslabil svůj tým. Krátce před poločasem se přesto Neapol mohla ujmout vedení, ale spolupráci mezi Reveillérem a Higuaínem zlikvidovala hostující obrana včas.

Do druhé půle již vyběhl místo Bakiće Josip Iličić a tento tah si zřejmě bude trenér Montella ještě dlouho pochvalovat. Slovinský záložník či útočník, který ještě nedávno udivoval Serii A v dresu již sestoupivšího Palerma, se pokusil oživit hru a to se mu také povedlo. Jinak se druhý poločas ale vyznačoval zdlouhavými a často nepřesnými přihrávkami, což kvalitě utkání příliš nepřidalo. Iličić spolupracoval s hbitým Cuadradem, jehož přihrávku těsně nevyužil, neboť pálil do boční sítě.

Další ránu si však na své konto připsali domácí, kterým evidentně ztráta jednoho muže v poli příliš v ofenzivních choutkách nebránila. Ale Jorginhova rána našla jen připraveného brankáře Neta. Dvacet minut před koncem mohl rozhodnout střídající Alessandro Matri, který se na hřišti ohřál sotva pár minut a mohl střílet. Centr Joaquína propadl až k Matrimu a ten mohl zakončovat, ale nakonec si neporadil. Fiorentině to přesto vaz nezlomilo, protože to byli právě hosté, kdo se nakonec radoval z gólu. Skvělá práce střídajícího Matriho s Iličićem se projevila lobem druhého jmenovaného na nabíhajícího Joaquína a ten už se trefil bez problémů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vitisport ještě nemá tipy.Co se děje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele