21. kolo
25.01.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslabený Juventus dokázal vybojovat remízu s Laziem

Dnešní večer se Staré dámě rozhodně nepovedl optimálně, Bianconeri museli dotahovat jednogólový náskok římského Lazia. V napjaté atmosféře Olympijského stadionu navíc viděl červenou kartu legendární brankář Gianluigi Buffon, který oslabil svůj tým a toho využil domácí Antonio Candreva.

Nejen s vyloučením svého brankáře se museli potýkat hostující hráči. Proti nim se postavila také domácí branková konstrukce, kterou Conteho tým nastřelil dokonce dvakrát. Mohlo se jednat o třináctou výhru v řadě, což by bylo navýšení rekordního počtu zápasů, ale nakonec se Stará dáma může radovat i z pouhé remízy. Druhé AS Řím sice má větší šanci snížit náskok turínského klubu, ale vzhledem k vývoji může být Juventus spokojen.

K utkání se po jeho skončení vyjádřili i oba trenéři, zvláště ten hostující měl pro své hráče pouze slova chvály.Antonio Conte na adresu svých svěřenců poznamenal: "Moc jsme si přáli zvítězit, v jedenácti i v deseti mužích. Do hráčů se snažíme dostat vítěznou mentalitu a ta káže nikdy se nevzdat. Je sice škoda, že jsme nezvládli vyhrát třináctkrát a přerušili dobrou sérii, ale vzhledem k vývoji utkání i naší smůle se můžeme cítit dobře. Nezvládli jsme sice ofsajdovou past, ale na druhou stranu máme prostor pro zlepšení. Teď je načase jít dál," sdělil Conte.

Jeho svěřenci se Conteho snažili potěšit hned po rozehrání, když především Stephan Lichtsteiner (mimochodem bývalý hráč právě Lazia) neustále pokoušel své protivníky rychlými výpady. Ani jeho snaha však ke gólům nevedla. Stejně dopadly také rány Claudia Marchisia a Artura Vidala, které mířily vedle tyče. První větší chybu dnešního klání vyrobil jinak spolehlivě chytající brankář Gianluigi Buffon po čtvrthodince odehraného času, když špatně rozehrál a jeho zaváhání málem využil Miroslav Klose. Německý útočník s polskými kořeny však z úhlu mířil vedle.

Juventusu se jeho úvodní snaha o držení míče na kopačkách dařila a na soupeře tím vyvíjel neustálý tlak. Problém mezi obranou Juventusu a brankářem Buffonem se stal evidentním po dvaceti minutách, když jindy fungující obranná linie nechala Miroslava Kloseho proniknout až bezprostředně k brankáři Buffonovi a ten neměl jinou možnost, než útočníka Lazia faulovat. Sudí Massa pro jeho zákrok neměl sebemenšího pochopení a zkušeného gólmana poslal pod sprchy. Co víc, ze hry musel kvůli nahrazení brankářem Asamoah a Juventus čelil penaltě. S tou si chtěl brankář Storari poradit, ale Antonio Candreva se nemýlil a poslal domácí do vedení!

Juventus se ale ani v deseti mužích nezdráhal k výpadům a směle útočil. Ze všeho nejdříve Conteho tým držel míč na kopačkách a spoléhal na ofenzivní duo Fernando Llorente - Carlos Tévez. Vysoký Španěl měl možnost zakončovat z nadějné pozice, ale krátce před koncem první půle z těžké pozice minul. Do konce poločasu se Stará dáma nedokázala nijak výrazně přiblížit pokutovému území soupeře, protože obránci Lazia dnes zkrátka měli svůj den.

Úvodní minuty z dějství druhého se nesly ve znamení nepřesností a dlouhých nakopávaných míčů ze strany Lazia. Juventus nadále kombinoval, ale nedokázal přejít přes obrannou linii domácích. Poté se Biancocelesti uchýlili ke stejnému procesu jako jeho soupeř a začali držet míč na svých kopačkách. Slibný náskok jim pomáhal odrážet ataky soupeře, sami se do vyložených šancí nehnali. Aktivní Cavanda založil útočnou akci, na jejímž konci stál Brazilec Hernanes. Oceňovaný záložník prošel přes řadu obránců Juve a sám tvrdě vypálil, Storari byl ale připraven. Přesto se ke gólu propracovali hosté.

Týmového ducha a snahu nevzdávat se ukázal Juventus po hodině hry, když Stephan Lichtsteiner našel volnějšího spoluhráče Fernanda Llorenteho a ten ke své sbírce branek přidal další veledůležitou. Nechat vysokého útočníka hlavičkovat v pokutovém území se zkrátka nevyplácí - 1:1.

Ani po inkasované brance se ale domácí hráči nijak nezatáhli a nadále zkoušeli své štěstí. Zejména aktivní Hernanes posílal jeden pas za druhým. Miroslav Klose ale jeho záměr zcela nepochopil, o chvíli později na míč nedosáhl. Obránci Lazia často cítili otisk míče na svém tělo, o což se přičinili zejména Fernando Llorente a Carlos Tévez. Velkou šanci na zvrat v utkání prováhal Arturo Vidal, který střelou nechal vyniknout brankáře Etrita Berishu. Hrdinou utkání se mohl stát střídající talent Baldé Diao Keita, ale v poslední velké šanci utkání nastřelil tyč! Ta zachránila celý Juventus, který si díky velkému nasazení z Říma odváží bod.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hans82

1:4

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
scr

Doufam,ze se juve po prohre v poharu sesype

Reagovat
Pinturicchio

Ano, sesype, když se na ten pohár evidentně vysrali.

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Airus

0:2 Forza Juve

Reagovat
mato Kreator

Vidal, Marchisio, Llorente a 0-3 FORZA JUVE!!!

Reagovat
Airus

wow... no, na rudou to bylo

Reagovat
Airus

NANDO!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska mal juvenstus poriadne šťastie- tyčka a brvno ! celkovo Lazio bolo lepšie mužstvo ale to hlavne vďaka červenej. len tak ďalej SS

Reagovat
vanGomm

Juventus byl v lize dlouho bez remízy,takže bylo pouze otázkou času,kdy tam na ni spadne.V tom má fotbal logiku.Ta matematická totiž platí i ve fotbale.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele