38. kolo
18.05.2014 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma FC - AS Livorno 2:0

Šesté místo a tudíž Evropskou ligu nakonec získává Parma. Ducali porazili Livorno 2:0 a využili tak zaváhání Turína, který remizoval na Fiorentině 2:2, přestože ve třetí minutě nastavení zahrával pokutový kop.

Pokud chtěla Parma do EL, musela své utkání zvítězit a zároveň spoléhat na pomoc Fiorentiny. Ta nakonec se štěstím přišla a navíc Ducali své utkání s Livornem zvládli.

Určitě to ale nebyl jednoznačný zápas. Livorno favorizované Parmě dlouho vzdorovalo. První poločas nenabídl žádnou branku a také šancí se mnoho neurodilo. Ve dvanácté minutě sice hlavou zahrozil Biabiany, ale Anania v brance Livorna nemusel zasahovat. Biabiany na sebe upozornil i ve 36. minutě, ale znovu nebyl úspěšný. Livorno samo ohrozit Miranteho branku nedokázalo, spíše se koncentrovalo na bránění a nutno podotknout, že se mu to dařilo.

Trenér Donadoni nejspíše věděl průběžné výsledky z Florencie a tak nabádal své svěřence k větší aktivitě. Po změně stran se Ducali opravdu zvedli. Cassano zazdil dobrou příležitost, ale v 62. minutě už se domácí dočkali. Cassano odcentroval a naturalizovaný Ital Amauri hlavou nekompromisně rozvlnil síť - 1:0 pro Parmu. Domácí následně kontrolovali hru, ale pořád vedli "jen" 1:0. Livornu stačilo srovnat a sen o Evropské lize by se rozplynul. Parma nakonec deset minut před koncem své vedení stvrdila druhým gólem. Amauri opět dobře hlavičkoval, ale míč procpal za Ananiova záda až napodruhé - 2:0 pro Parmu.

Domácí Tifosi už tušili, že Parma o výhru nepříjde a s napětím sledovali duel na Fiorentině. Zatímco utkání na Ennio Tardini skončilo, ve Florencii se stále hrálo. Parma vyhrála 2:0 a jelikož průběžný výsledek Fiorentiny s Turínem byl 2:2, EL by hrála Parma. Ve třetí minutě nastavení měl Turín možnost pokutového kopu a vše bylo na Cercim. Pokud by dal, EL by hrál Turín, pokud ne, radovala by se Parma. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Parmu. Cerci penaltu nedal a na Ennio Tardini propukly oslavy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele