36. kolo
05.05.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stará dáma vítězí nad Atalantou a stvrzuje titul

Binaconeri se mohli radovat už po nedělním zápase Catanie s AS, protože Sloni překvapivě snadno zvítězili. Tu pravou a nefalšovanou radost ale zažili až dnes večer a k tomu před vlastními fanoušky.

Juventus Turín je oficiálním králem Serie A, k čemuž mu pomohla výhra nad Atalantou Bergamo. Tři body vystřelil domácímu týmu Simone Padoin, který se dvacet minut před koncem prosadil. Výsledek má samozřejmě vliv také na postavení Orobici, kteří jsou jedenáctí.

Juventusu jde v podstatě již jen o výši bodů po skončení sezony a stovka není vyloučena. I proto si trenér Antonio Conte mohl dovolit postavit do základní řady hráče jako jsou Pablo Daniel Osvaldo, Marco Storari či Simone Padoin. Od úvodu se Juve snažilo získat kontrolu nad utkáním a díky kvalitní kombinaci se mu dařilo držet Orobici v uctivé vzdálenosti od náhradního brankáře Storariho. Spolupráce Sebastiana Giovinca s Claudiem Marchisiem nevedla k dobrému zakončení, ale Formica Atomica dostal další šanci.

O pár minut později pálil těsně vedle tyče, brankář Andrea Consigli by se natahoval marně. Úřadoval také Marco Storari, protože Germán Denis se dostal na pravé straně pokutového území Juventusu ke střele, kterou Storari dokázal skvělým zákrokem vyrazit mimo tři tyče! Snažil se také italo-argentinský střelec Pablo Osvaldo, který ještě touží zabojovat o trvalý přestup do Turína. Jeho spolupráce s Giovincem mu ale nevycházela podle představ. A ani další rána zkušeného forvarda nemířila přesně.

Miniduel mezi Consiglim a Pablem Osvaldem byl k vidění ještě několikrát a například náběh někdejšího hráče AS Řím či Fiorentiny stál za zmínku. Consigli měl co dělat, aby jeho hlavičku ze strany pokutového území vyrazil byť i jen jednou rukou. Velký příslib do budoucna roste italské kopané v podobě mladíka Baselliho. Ten si vzal po půlhodině hry míč a tvrdě vypálil, ale brankář Storari si nakonec poradil.

Do druhé půle naskočil zkušený útočník Fabio Quagliarella, který vystřídal Sebastiana Giovinca. Nadále se činil domácí šampion, který chtěl nadšeným divákům dopřát další skvělou show. Staral se o to i Federico Peluso, který napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, ta ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Andrea Consigli. Ten posléze sledoval počínání svého spoluhráče Germána Denise, který se v pokutovém území dostal k odraženému míči a efektivním kopem přes hlavu poslal míč jen těsně tyče.

Ke gólu nevedla ani nahrávka Stephana Lichtsteinera, na kterou si seběhl Paul Pogba. Francouzský talent patří mezi velmi oceňované a sledované hráče v Itálii, ale Stará dáma jej pustit nechce. A dobře ví proč - Pogbova dynamičnost, střela a také věk rozhodně hovoří pro jeho setrvání v Turíně. Namísto Pabla Osvalda se na hřiště dostal Carlos Tévez, který měl jednoznačný úkol.

A Turín jej splnil právě za pobytu argentinského útočníka na hřišti. Střelu z šestnáctky Andrea Consigli vyrazil velmi dobře a poradil si také s dorážkou Paula Pogby. Nestačil ale na průnik Giorgia Chielliniho, jenž našel právě Pogbu. Ten patičkou uvolnil agilního Padoina a ten už se nerozpakoval - 1:0 pro Juve. Přesto mohla Stará dáma ještě inkasovat. A opět u toho byl Daniele Baselli, kterého vychytal Storari až na poslední chvíli. A protože se neujala ani poslední akce Carlose Téveze, odváží si Atalanta manko jen jednoho gólu. Nicméně, šťastnějším bude domácí tým, který slaví Scudetto.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Airus

zápas doma, takže jasná výhra. 2-0

Reagovat
Gerd 2010

Souhlasím s Airusem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele