34. kolo
19.04.2014 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Cagliari otočilo skóre a z Janova veze tři body

Janovští Grifové nezvládli utkání s Cagliari a nechali sardinskému celku všechny tři body. Úvod zápasu se jim sice povedl na výbornou, ale Cagliari zabojovalo a šest minut před koncem vstřelilo rozhodující gól.

V Janově se urodilo překvapení, protože tamní CFC si nedokázalo poradit s Cagliari a pomohlo mu k postupu na patnáctou příčku. Díky tomu se sardinský celek rapidně přiblížil záchraně. Grifové přitom vůbec nezačali špatně. Už po třech minutách hry se dostali do útoku, z něhož pramenila dorážka Sebastiana De Maia. Obránce Grifů si poradil a poslal míč do sítě. Sudí Domenico Celi ale pravděpodobně přehlédl ofsajd, protože tato situace byla přinejmenším velmi sporná.

Co naplat, domácí ochozy podporovaly své hráče k ještě větší aktivitě a hosté hráli chvíli jako opaření z brzkého inkasování. A Janov nadále tlačil. Výsledkem byla třeba spolupráce Alberta Gilardina s Konatém, jenže toho si nakonec všiml vracející se obránce Davide Astori a šanci zmařil dobrým zákrokem. Janov se pokoušel využít zkušeností Alberta Gilardina a toho našel velmi dobrou nahrávkou Andrea Bertolacci. Gilardino ale zaváhal a branku nevstřelil.

Cagliari se v následujících minutách nedokázalo více prosadit, protože záložní řada Janova spolehlivě fungovala. A dokázala navíc rozvíjet nebezpečné útoky. Na další z nich si naběhl zkušený technik Giuseppe Sculli a po kličce v pokutovém území se dostal do zajímavého zakončení. Brankář Cagliari už byl překonán, ale naštěstí pro něj si na brankovou čáru stoupl Daniele Conti, který míč na poslední chvíli odkopl. Sardinský tým postupně získával pevnou půdu pod nohama a jeho snaha se mu po půlhodině hry vyplatila.

Ibarbo si poradil se dvěma protihráči, vybojoval míč a nahrál jej nabíhajícímu Marcovi Sauovi, který si v náběhu na brankáře Mattiu Perina poradil bravurně a srovnal.

Pět minut po změně stran museli hosté střídat, protože se zranil obránce Francesco Pisano. Hosty to přesto neoslabilo a za chvíli se mohli radovat z další pohledné akce. Ibraimi našel v pokutovém území Saua, ale ten se nakonec utopil ve vlastních kličkách a nezakončil právě přesně. Do šance se hnal také Avelar, ale stopku mu vystavil domácí univerzál Antonelli. Alberto Gilardino se mohl stát opět hrdinou, ale dvacet minut před koncem dobře rozvíjející se akci Janova nezakončil. A to přesto, že stál před opuštěnou bránou!

Cagliari tedy trestalo. Ve chvíli, kdy se Janov toužil ujmout aktivity a něco ze svého tlaku vytěžit, se z gólu radovalo Cagliari. Střela Marca Saua ještě byla sražena, ale k dorážce se dostal Victor Segundo Ibarbo a šokoval domácí fanoušky. Díky třem bodům se Cagliari posouvá blíže k vysněnému středu tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Janov CFC 2:0 Cagliari Calcio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele