5. kolo
26.09.2013 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Nerazzurri otočili zápas s Violou!

Walter Mazzarri dál mění Inter k obrazu svému. A dle dnešního zápasu, ostatní celky Serie A mají nového konkurenta v boji o Scudetto. Bývalý trenér Neapole zatím vytváří z Morattiho týmu fungující mašinu, kterou nezlomila ani vedoucí branka Pepita Rossiho!

Milán ve čtvrteční dohrávce uvítal atraktivní souboj, který byl pro oba týmy opravdovým testem schopností i současné formy. Ani jeden z účastníků ještě v probíhající sezoně neprohrál, oba se po remíze a třech výhrách dělili o stejný počet bodů. Zaplněné ochozy slavného stadionu San Siro burcovali domácí miláčky k ofenzivní podívané, což Nerazzurri rádi vyslyšeli. Už po dvou minutách se Yuto Nagatomo prohnal po straně a nikým neatakován vystřelil. Jeho pokus z hranice pokutového území musel brankář Neto nadvakrát krotit.

Tempo hry se po desáté minutě zvýšilo a obě obrany zakoušely horké chvíle. Nejprve se v dresu domácích prohnal po straně Ricky Álvarez a jeho centr proletěl se štěstím přes celé pokutové území, posléze našel Joaquín spoluhráče Giuseppeho Rossiho. "Pepito" si poradil s přesilou nejlepším možným způsobem - krásnou ranou, kterou musel Handanović vyrážet.

Fialky pomalu přebíraly aktivitu, Inter působil hodně hluboko vlastní poloviny. Hostům ale chyběla lepší finální nahrávka a celkově důraznost v útoku. O vzruch se tak starali především záložníci. S další bombou na noze přispěchal ke slovinskému brankáři Joaquín, strážce domácí svatyně ale nohou míč vyrazil! Když už se domácí dostali k ohrožení Netovy brány, jejich ataky vypadly nebezpečně. Jednoduché a účelné nahrávky byly vítanou změnou po Stramaccioniho těžkopádnosti. Problém nastával v případě, kdy akce vytvářel Palacio - nebyl zde nikdo, kdo by jeho nápady měnil v góly.

Do druhého poločasu nastoupili aktivněji hosté z Toskánska, jemný centr Marcose Alonsa dokonce našel nabíhajícího Pepita Rossiho, jeho hlavička v obležení vracejících se stoperů však Handanovićovi příliš starostí nenadělala. Žluté napomenutí přistálo také na účtu Massima Ambrosiniho, když se zkušený záložník postavil do cesty Argentinci Palaciovi. Po zahrávání přímého kopu se dostal k ráně z větší vzdálenosti Fredy Guarín a Neto se musel hodně natahovat, aby jeho projektil vytěsnil mimo.

Deset minut po změně stran se k míči Borjy Valera dostal unikající Mati Fernandez a jeho následný centr měl zastihnout Joaquína. K němu se však míč díky zásahu Juana Jesuse nedostal. Pro sudího Paola Valeriho to byl jasný signál faulu a jeho píšťalka promluvila. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Pepito Rossi a technickou ranou překonal Samira Handanoviće!

Domácí se nechtěli na San Siru před soupeřem sklonit, což vedlo Waltera Mazzarriho ke stáhnutí Saphira Taidera. Mladého záložníka nahradil jeho kolega Mateo Kovačić. Tlak Interu vzrůstal, po Álvarezově nahrávce se dostal k centru Jonathan. Obrana Violy se osvobodila odkopem do zámezí. S další akcí si už ale neporadila - po rohovém kopu sice Stefan Savić ještě míč odvrátil, ale matador Esteban Cambiasso se zjevil přesně tam, kde měl a v akrobatické pozici zakončil!

Tribuny jen zahučely, když Tomović málem nasměroval svůj centr před bránu, Hugo Campagnaro byl na svém místě. Z následné střely se mohl prosadit Marcos Alonso, ale mířil těsně vedle. Horké chvíle ale pro domácí nekončily - po skvělém uvolnění Valera se na značce pokutového kopu do míče opřel střídající Josip Iličić, ale Handanović famózním zákrokem zachránil Inter od pohromy!

Tu naopak domácí přivodili Fialkám. Massimo Moratti dává emoce najevo jen zřídkakdy, ale po pravdě - akci Rickyho Álvareze a skvělou ránu Jonathana prostě oslavit musel! Nerazzurri otočili vývoj zápasu a i díky chybě hostující obrany se ujali vedení.

Inter mohl díky střídajícímu Pereirovi navýšit své vedení, ale krajní obránce milánského týmu nezvládl zakončení a nechal vyniknout Neta. Domácí tým to ale vůbec mrzet nemusí - těžký test proti Fialkám totiž zvládli a dál útočí na první příčku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
cukjerek

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Inter Milán 2:1 ACF Fiorentina

Šlágr úspěšných týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
snuff24

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím na vyrovnanou bitvu 1:1

Reagovat
cepinzcegamy

2:0

Reagovat
Sotuen

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Inter !!! doufam ze dneska zase uvidim cely tym tvrde makat!! Kluci na to maji dneska by si mohl zahrat uz aji Icardi nebo Belfodil...co s nim vlastne jeee?? jeste si skoro nezahral...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Mikesh

Už sem chtěl pič*vat, jak mě můj nejoblíbenější italský tým zklamal dnešním výkonem , ale nakonec to zvládli.. sem rád, že je starý dobrý inter zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry match,Inter druhy polcas vstal z mrtvych,Fiore lepsie drzanie lopty, aj precho do utoku, ale Inter bol agresivnejsi co dokazal pretavit vo vitazny gol Jonathan pre oba tymi palec hore, Juve ma v podobe Neapola, Fiorentiny, a Interu zdatnu konkurenciu, uz nebude mat taku lahku cestu za scudettom scoutingandanalysis.blogspot.sk

Reagovat
cukjerek

Oba tymy hraly takticky skvele,ale interek byl podle me lepsi v utoku a tak zaslouzene vyhral

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x15845l_serie-a-inter-milan-2-1-fiorentina-all-goals-highlights-hd_sport#from=embediframe

Fiorentina má letos veliké kvality, tomuhle zápasu slušela spíše remíza, ale jsem rád za výhru Interu, protože mi vyhráli tiket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele