33. kolo
13.04.2014 15:00 CET
3 : 5
(1:2)

Reportáž

Hellas Verona - ACF Fiorentina 3:5

Neuvěřitelné utkání sehrály celky Hellasu Verona a Fiorentiny. Zkušenější Viola vyhrála v přestřelce 5:3 a stvrdila své čtvrté místo. Domácí naopak v bojích o poháry ztratili. Dvěma góly se blýskl Alberto Aquilani. Za Hellas se tradičně prosadil Luca Toni.

Zápas na Bentegodi byl nejen bohatý na branky, ale pochopitelně také na šance. Věnujme se ale spíše osmi vstřeleným brankám. Skóre utkání načal ve 14. minutě Jacopo Sala, když těžil z Iturbeho práce. Konkrétně Iturbe vypálil a Sala z dorážky překonal brankáře Neta - 1:0 pro Hellas. První vyhrání z kapsy vyhání, přesně to platilo pro veronský celek. Viola totiž začala úřadovat a brzy otočila vývoj utkání ve svůj prospěch. Po Valerově přihrávce pelášil na branku Cuadrado a tvrdou střelou překonal Rafaela - 1:1. Vyrovnání bylo naprosto zasloužené, Fiorentina hrála lépe a bylo otázkou času, kdy vstřelí druhou branku.

To se nakonec podařilo ještě před odchodem do šaten. Centr z levé strany propadl až k Aquilanimu, který trefil odkrytou branku - 2:1 pro Fiorentinu. Gól do šaten přišel hostům pochopitelně velmi vhod. Ale Hellas se nehodlal vzdát a začátek druhého dějství byl v jeho režii. Nicméně branky střílela Fiorentina. V 64. minutě zasypali hosté branku Hellasu hned několika střelama a dorážkama a Rafael se mohl v brance přetrhnout. Nakonec potřetí inkasoval, když se prosadil opět z dorážky Borja Valero - 3:1.

V 69. minutě navíc uviděl červenou kartu ex-fiorentinský Marco Donadel a Hellas čekal zbytek zápasu v početní nevýhodě. Paradoxně ale v době oslabení přišlo zdramatizování zápasu. Sudí viděl ve vápně Pizarrův faul a nařídil penaltu. Luca Toni jí proměnil a bylo to už jen 3:2 pro hosty. Šance střídala šanci a přicházely další branky. Po ruce Maietty se pískala další penalta a tentokrát jí proměnil hostující Alessandro Matri - 4:2 pro Fiorentinu. Za další čtyři minuty už to bylo 5:2! Střílel Cuadrado, Rafael vyrážel a z dorážky vsítil Aquilani svůj druhý gól v zápase a celkově pátý svého týmu.

Poslední slovo měli v nastavení domácí. Iturbe vymetl střelou Netovu šibenici a uzavřel účet utkání. Na ukazateli skóre svítil doslova hokejový výsledek - 3:5 pro Fiorentinu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele