34. kolo
19.04.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - US Sassuolo 0:1

Deset tisíc diváků se na stadionu Chieva dočkalo v zápase se Sassulem pouze jediné branky, kterou vsítil ve 40. minutě Berardi. Po hubené výhře se Sassulo posunulo o něco blíž k vytoužené záchraně, o kterou bude zřejmě až do konce sezóny hrát i Chievo.

Bylo to tvrdé a vypjaté utkání, na jehož koci si Sassulo připsalo teprve třetí venkovní vítězství v této sezóně. První šance ale patřila domácím, konkrétně Cesarovi, jenž v 17. minutě hlavičkoval mimo po pasu Théréaua. Jinak ale byla hra velmi vyrovnaná s mírnou územní převahou hostujícího celku. Ta mohla být podtržena vedoucí brankou ve 26. minutě, když Cannavarův volej pořádně vystrašil brankáře Veronských Agazziho.

I přes místy výrazný tlak Sassula se Chievo přece jen dostalo k nadějnému zakončení ve 38. minutě. Hned dvě možnosti ke skórování dostal Hetemaj, jehož nejprve vychytal gólman Pegolo a následně vykopl míč z brankové čáry obránce Longhi. Sassulo se ale do konce první půle dokázalo prosadit. Ve 40. minutě vyslal Flor Flores parádní centr za obranu domácích a Domenico Berardi nekompromisně propálil brankáře Agazziho - 0:1!

V druhém poločase se hosté zatáhli a soustředili se především na udržení jednobrankového vedení. Domácí ale ani tak nemohli dostat svého soupeře pod soustavný tlak, jelikož je limitovaly časté nepřesnosti v rozehrávce. Nejaktivnějším hráčem domácích byl Hetemaj, ale ani jemu se nepodařilo přímo ohrozit branku Sassula.

A tak mohli trestat v 66. minutě hosté, když se po rychlé akci Berardiho a Biondiniho odrazil míč a ke kopačkám střídajícího Zieglera, švýcarský obránce však z voleje mířil hodně nad. V 75. minutě pak zkoušel štěstí Zaza, jehož střela z poza šestnáctky proletěla jen těsně kolem levé tyče. Chievo dostalo možnost k vyrovnání v 82. minutě, když Sardo hlavičkoval po rohovém kopu pod břevno branky hostů, ale skvělý zákrok gólmana Pegola zkazil vytáhlému obránci radost. Sardo pak mohl zařídit svému týmu alespoň bod ještě tři minuty před koncem, ale tentokrát hlavou přestřelil. Chievo tak po úspěchu s Livornem opět prohrálo, naopak fotbalisté Sassula si vykřesali naději na setrvání v Serii A.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, footbal-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Chievo Verona 0:1 US Sassuolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele