38. kolo
18.05.2014 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter prohrál, Chievo otočilo skóre

Chievo šokovalo fanoušky soupeřovy a asi i ty vlastní. Po přinejmenším matných výkonech totiž porazilo Inter Milán a povedlo se mu to přesto, že skóre muselo otáčet ve vlastní prospěch. Nakonec se to díky zásahu Victora Obinny podařilo.

Chievo se zachránilo. Stálo ho to hodně sil a mnohé fanoušky nejspíš také, ale jeho superdefenzivní pojetí hry nakonec slaví kýžený úspěch. Jako jediný za celou sezonu vyčníval snad jen mladý talent Alberto Paloschi, na kterého Mussi Volanti hodně spoléhali. I dnes večer byl na stadionu Bentegodi hodně vidět, ale obránci Interu si s jeho schopnostmi dokázali vždy poradit.

V Interu končí jedna velká éra. Mnozí pamětníci a přímí účastníci slavného a téměř neporazitelného Mourinhova týmu budou odcházet. Dnes mnozí z nich figurovali v základní sestavě. Platilo to o Javieru Zanettim, se kterým se klub loučí. Dále se odchod týká Estebana Cambiassa nebo Diega Milita. Ti všichni dnes dostali poslední šanci oslnit.

Proti svému někdejšímu celku se postavil řízný stoper Marco Andreolli, jehož budoucnost v milánském týmu je také značně nejistá. Dnes večer se ale pokoušel blokovat střely útočníků Chieva a dařilo se mu to velmi dobře. Za jeho záda se dostal snad jen Alberto Paloschi, ale ani jemu se nepovedlo prostřelit náhradního brankáře Carriza. Obránce D'Ambrosio později předvedl krásný průnik, když se přes několik soupeřů dostal až před Squizziho, ten ale balon chytil.

První opravdu slibnou šanci Chieva zazdil Lazarevič, který sice dostal vynikající přihrávku do vápna, ale z dobré pozice trefil jen brankovou konstrukci! O dvě minuty později jej to mohlo málem mrzet, protože před poloprázdnou bránou se objevil Saphir Taider a jen těsně ji minul. Hrdinou první půle se tedy stal již zmíněný obránce Marco Andreolli, který si naběhl do vápna soupeře a tvrdou ranou k tyči nedal Squizzimu sebemenší šanci zasáhnout - 1:0.

Trenér Walter Mazzarri vsadil na Andreu Ranocchiu, který do druhé půle nahradil zkušeného Huga Campagnara. S ním ale jako by odešlo štěstí i neprostupnost zadních řad Interu. Chievo oproti předpokladům začalo tlačit na spokojený Inter a to se mu nevyplatilo. Centr Bentivoglia sice ještě Carrizo odvrátil, ale tlak Chieva narůstal s každým dotykem. Dvacet minut před koncem utkání se na hrací plochu dostavil jistý Victor Obinna a bylo to střídání nadmíru povedené. Nový hráč na hřišti si totiž naběhl na centr od Lazareviće a střelou překonal brankáře Carriza!

V závěrečné desetiminutovce nechtěl Inter nic riskovat a pár minut dostal také záložník Fredy Guarín. Jeho akce sice skončila mimo tři tyče, ale přesto se diváci na stadionu Marc' Antonio Bentegodi dočkali ještě jednoho příjemného překvapení. Do pokutového území si naběhlo několik hráčů domácích, míč se snesl k nohám šťastného střelce Obinny a ten se nemýlil ani napodruhé! Chievo dokonalo velký obrat a slaví tři body. Za to v Interu se mnoho hvězd rozloučil nepříjemných představením.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dúfam, že na posledný zápas dá tréner hrať túto zostavu:

Castellazzi - Andreolli, Samuel, Ranocchia - Wallace, Guarin, Cambiasso, Taider, Zanetti - Alvarez - Milito

Reagovat
smazaný uživatel

este by som striedal Bottu.. ale inak

Reagovat
smazaný uživatel

hoci veľmi neverím, že Mazzari dá hrať B-čko, no prial by som si to ... keďže Castellazzi (končí karéru), Samuel (koniec zmluvy a ako voľný hráč presun do Bocy alebo Fiorentiny), Wallace (koniec hosťovania), Ranocchia (veľmi možný prestup v lete), Cambiasso (prial by som si predĺženie zmluvy o rok), Zanetti (koniec aktívnej kariéry), Alvarez (veľmi možný prestup, kedže nechce predĺžiť zmluvu) a Milito (koniec zmluvy a ako voľný hráč presun do Racingu)

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne tip 0:2 a EL nas vola

Reagovat
smazaný uživatel

Mazzari ven!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele