34. kolo
19.04.2014 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Hellas Verona 1:2

Atalanta nezvládla ani domácí zápas s Hellasem a dvaapadesátibodový klubový rekord se jí pět kol před okncem o něco vzdálil. Fotbalisté Verony naopak potvrdili vzestup formy a po třetí výhře z posledních čtyř utkání se posunuli na dostřel šesté příčce.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně, byli aktivnější a často se i dostávali do zakončení. Livaja hned ve 2. minutě spálil stoprocentní příležitost, když dostal centr z pravé strany a po skvělé práci v pokutovém území domácích mířil v pádu těsně vedle pravé tyče. V 16. minutě pak pálil z druhé vlny Carmona, připravený gólman Verony Rafael však bezpečně ukryl míč do náruče.

Hellas postupně ovládl hru a bylo s podivem, že se míč nedostal za záda brankáře Consigliho. Nejprve se v obrovské příležitosti ocitl Luca Toni, místo dorážky do zívající branky však pálil mimo. Stejný hráč pak v 36. minutě zakončil skvělou kombinaci domácích pouze do domácího gólmana k velkému rozčarování kouče Mandorliniho.

Po změně stran se pozornost upřela na chorvatského útočníka Livaju, jenž při svém střídání v 52. minutě gestem utišoval nespokojené fanoušky Atalanty a nakonec agresivně vystartoval na diváky za střídačkou. To podstatné se ale dělo na hřišti, kde dominoval Hellas, což podtrhl i vedoucí gól hostujícího celku. V 52. minutě natáhl kapitán Verony Massimo Donati k tvrdé ráně z dobrých pětadvacet metrů a prostřelil padajícího Consigliho - 0:1!

V 59. minutě mohl za domácí odpovědět střídající Moralez, jenže po dobrém průniku do vápna Hellasu ztroskotal na skvěle chytajícím Rafaelovi. Na druhé straně udržel Atalantu nad vodou Consigli, jenž reflexivním zákrokem pravačkou vytěsnil Toniho oblouček na roh. Ani to ale nebylo domácím nic platné, jelikož nejlepší hráč na hřišti Iturbe vymyslel v 72. minutě ideální přihrávku na nabíhajícího Toniho a velezkušený útočník neměl problém doklepnout míč do sítě - 0:2!

O chvíli později to mohlo být už o tři, kdyby Iturbe netrefil v 76. minutě tyč. Rafael stál jako přikovaný a proti střele argentinského útočníka by neměl šanci. Naději tak domácím v 87. minutě vykřesal Denis, jenž se prosadil po standardní situaci Moraleze - 1:2! Více se už však do utkání nevešlo a Hellas si po více než čtyřiceti letech odváží z Bergama plný počet bodů.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, footbal-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Atalanta Bergamo 1:1 Hellas Verona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele