38. kolo
18.05.2014 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AC Milán - US Sassuolo 2:1

Milán své utkání proti Sassuolu sice zvládl, ale do Evropy se v příští sezoně stejně nepodívá. Evropskou ligu vybojovala v souběžně hraném utkání Parma. Zápas na San Siru ale přinesl zajímavou podívanou, tři branky totiž doplnily hned tři červené karty.

AC mělo před zápasem jen malou šanci na postup do Evropské ligy. Krom svého vítězství muselo spoléhát jak na ztrátu Turína, tak i Parmy. Zatímco Granata remizovala, tak Parma svůj úkol zvládla.

Každopádně Rossoneri vstoupili do zápasu parádně. Už ve druhé minutě se opřel do míče Muntari a s pomocí tyče rozvlnil síť soupeře - 1:0 pro AC Milán. Domácí byli i nadále lepším soupeřem a zakrátko mohl přidat druhý gól Pazzini. V klíčovém momentu ale stál v ofsajdu a sudí tak nemohl jeho branku uznat. Milán to nijak nemuselo mrzet, ve 27. minutě totiž rozehrál standardní situaci Nigel de Jong a s trochou štěstí překonal gólmana Pominiho - 2:0. De Jong se tak trefil podruhé během tří zápasů, jedinou brankou mimochodem rozhodl derby proti Interu. AC mělo utkání skvěle rozehráno a ještě v prvním poločase párkrát zahrozilo.

Ale domácí favorit si celé utkání nakonec zkomplikoval. V 68. minutě uviděl druhou žlutou kartu Mexés a musel předčasně do sprch. Čtyři minuty před koncem zápasu se sice počet sil na hřišti vyrovnal, když předvedl ostrý zákrok zezadu zkušený Cannavaro, ale byl to opět Milán, kdo nabídl soupeři další početní výhodu a k tomu navíc pokutový kop. Provinil se Mattia De Sciglio, jenž ve vápně fauloval Sansoneho a nařízenou penaltu pak proměnil Simone Zaza. Víc už Sassuolo nestihlo a ze San Sira odjíždí bez bodu. Smutek spíše zavládl v táboře domácích, neboť AC si v příští sezoně nezahraje evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0....FORZA GRANDE AC Milan............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele